Caroline Dyrnes startet på ridekurs da hun var fire år. Som tolvåring fikk hun sin første hest. Nå har hun begynt på videregående skole og sjonglerer sin tid mellom hesten Celeste, skole og venner.

– Noen dager er jeg bare i stallen i en time for å møkke og passe på hesten, og andre ganger er jeg her en hel dag, sier Caroline.

Hun forteller at hesten må strigles hver dag for at ikke pelsen skal bli skitten og ujevn. Utstyret, som salen og ridetøylene, må også passes på og pusses jevnlig.

Sosial sport

Selv om Caroline bruker mye tid i stallen har hun tid til vennene fra skolen. Hun forteller at ridesporten er en sosial sport og man skaper sterke bånd til sine med-ryttere.

– I stallen og på stevner blir vi kjent med mange folk som driver med det samme. Og så har jeg ei veldig snill mamma som hjelper til i stallen hvis jeg skal noe annet, forteller hun.

Det sosiale rundt sporten er mye av grunnen til hvorfor hun elsker det hun driver med. Hun sier at det å drive med hest er annerledes fra alle annen sport fordi man har direkte kontakt med hesten.

– Det er et levende vesen som man blir et team med. Celeste og jeg har et helt spesielt bånd, sier Caroline.

Vant første stevne

For tiden driver Caroline mye med sprangridning og deltar i konkurranser sammen med Celeste. Hun forteller at hun aldri har vært redd for å hoppe over hindre sammen med hesten, det på tross av at hinderne ofte er like høye som henne selv.

– Etterhvert utvikler vi en slags fallteknikk slik at vi ofte lander på beina. Det handler om å finne det perfekte steget og komme midt på hinderet, for hesten vil alltid hoppe. De synes det er gøy, sier Caroline.

Spesielt godt husker hun den første konkurransen med Celeste. Hun hadde solgt den gamle ponnien sin til fordel for en større hest og skulle delta på sitt første stevne.

– Da vant vi. Det var veldig gøy og det viste at vi var et godt team som fungerte bra sammen. Egentlig klaffet det med Celeste fra første stund jeg møtte henne, forteller Caroline.

Ridekurs

Til barn og ungdom som ønsker å drive med hest anbefaler Caroline at de melder seg på et ridekurs.

– Før man kjøper seg sin egen hest bør man ha hatt en annen hest på fôr noen ganger. Da blir man bedre klar over ansvaret, sier hun.

På Åros ridesenter kan man delta på ridekurs eller gå på drop-in ridning hver lørdag.

– Det kan også være lurt å snakke med en trener før man kjøper sin egen hest, da kan de hjelpe deg med å finne en som passer til deg, avslutter Caroline.