Tirsdag ettermiddag fikk elevene på Songdalen ungdomsskole et musikalsk avbrekk i timeplanen da Harald Lassen med band serverte skikkelig gladjazz i skolens foajé.

Stedet hvor ungdomsskolen nå ligger, rommet tidligere Nodeland barneskole. Den gang var Harald Lassen fra Nodelandsheia en av elevene.

– Det er veldig fint å være tilbake. se lærerne igjen, det er samme gjengen. kjempehyggelig, konstaterer Lassen. Vi får en liten prat med ham etter konserten.

Lassen forteller at de i vår spilte på Finsland skole og Oasen skole. Når denne uka er omme, har de beøkt alle skoler i Vest-Agder.

– Vi bruker cirka fire uker i året med skolekonserter, der vi utfordrer elevene på ting de ikke har hørt før, informerer Lassen. Store deler av året ellers reiser han rundt i Europa på turne.

– På skolekonsertene møter vi et ungt publikum som er veldig direkte i responsen. det er i den alderen de er nå at veldig mange begynner å spille i band, sier Lassen. Selv begynte han å spille da han var bitte liten.

– Saxofon begynte jeg å spille da jeg gikk på ungdomsskolen, og det endte jo opp med å bli det jeg lever av, sier Lassen avslutningsvis.

Skulle du ha lyst til å høre Lassen med band, så spiller de i morgen kveld (onsdag) i Vaktbua på Odderøya. konserten begynner klokken 21.00.