Dette var synet som møtte naboene på Hauane i Holum i dag morges.

MANDAL: — Det er helt forferdelig. Det ser ikke mye pent ut her nå, sier Helle fortvilet.

Klokken var rett over halv tolv fredag kveld da de to naboene på Hauan i Holum skvatt til av et voldsomt smell.

– Jeg hadde akkurat lagt meg i senga, og skvatt noe voldsomt. Smellet var så kraftig at det dundret i veggene mine, sier Pedersen som er nærmeste nabo til postkassestativet.

Hun ble ikke redd, men tenkte at det var noen naboer som skjøt opp siste rest av fyrverkeriet fra nyttårsaften. Det samme tenkte de to andre.

Dette var synet som møtte naboene på Hauane i Holum i dag morges. Totalt seks postkasser er sprengt i stykker.

Fullstendig ødelagt

Lørdag morgen var sjokket stort da Helle skulle hente avisen.

– Det så ikke ut. Noen av postkassene henger og slenger, mens andre er sprengt i filler og er fullstendig ødelagt, forteller hun.

Pedersens postkasse er en av dem som er totalt ubrukelig. Dermed kunne hun heller ikke gå inn og lese avisen på morgenen.

– Jeg fikk ikke avisen i dag. Jeg har ikke annet valg enn å ut og kjøpe ny i dag, sier hun.

Har det gøy

Det er ikke første gang postkassestativet får gjennomgå. Men aldri før har det vært så ramponert som nå. Totalt seks postkasser er ødelagt etter fredagskveldens ramponeringer.

– Det er så synd. De har det tydeligvis gøy, disse ungdommene, fortviler Pedersen.

De tre naboene har konkludert med at gjerningspersonene trolig har lagt fyrverkeri i en av postkassene og fyrt av.

Så guttegjeng på stedet

De er ganske sikre på hvem som står bak hærverket. Da de hørte smellet gikk de begge til vinduene og fikk se en guttegjeng løpe fra stedet.

– Nå håper vi at de får en lærepenge. At de kanskje får litt dårlig samvittighet og lærer av dette. Men jeg tror i grunn ikke det biter på dem, sier Pedersen.

De to naboene vil ikke anmelde saken, men håper at gjerningspersonene tar lærdom av hendelsen, og ser hvor mye ødeleggelse de har forårsaket.

Forfølger ikke saken

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.35 natt til lørdag. Meldingen gikk på at det var hørt kraftige smell i området.

– Vi var og så i området da meldingen kom. Vi så etter eventuelle gjerningsmenn, men vi kom jo opp et stykke etter at det hadde skjedd, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt.

Eide forteller at det ikke er en sak de kommer til å forfølge, med mindre det kommer anmeldelser fra eierne av postkassene. Han kan heller ikke si noe om hva som har blitt brukt til å sprenge postkassene i stykker.

– På generelt grunnlag kan man jo bruke fyrverkeri til noe slikt, men jeg kan ikke si noe om hva som har vært tilfellet her. At folk sprenger postkasser er ikke noe som har skjedd så veldig ofte i det siste, men det hender fra tid til annen, sier han.