MANDAL «Hvem vil bli narkomane?» Slik konfronterer den tidligere torpedoen og amfetaminavhengige Hans Petter Martinsen ungdom på sine møter. Ingen hender kommer i været. «Hvorfor er det så mange narkomane når ingen vil bli det?», følger han opp og gir følgende svar: «De som tror det er like lett å slutte, tar feil».

Hans Petter Martinsen er tidligere nordisk mester og tre ganger norgesmester i boksing. Som 30-åring lot han seg friste av speed, og opplevde det han beskriver som et helvete. Han har bak seg sju år i Oslos torpedomiljø, men ble frelst i 2001. Han vil dele sin historie med mandalsfolk i møter og seminar hele helgen, i et samarbeid mellom Familiekirken og Sentrum Menighet.

«HP» selv har store forventninger.

– Det skjer alltid positive ting på disse møtene. Folk får hjelp. Jeg vet selv veien ut av elendigheten, sier han.

Rus og dopingbruk er et utbredt problem i Mandal, ifølge initiativtager Jarle Askeland, som driver ungdomsarbeid i Familiekirken.

– Vi hører en del i personlige samtaler med unge. Også i kristne miljøer er det folk som blir lokket ut i den dritten, sier Askeland.

Martinsen skrev i 2001 bok om sitt liv og hvordan han ble frelst, og er en mye brukt foredragsholder, særlig blant ungdom.

– Han er en fin og oppegående fyr å høre på, med stort hjerte for folk som har det vanskelig. En folkelig fyr som når fram til folk, sier Askeland.