Veien har kostet 35 millioner kroner, er 1,3 kilometer lang, og har vært etterspurt i nærmere 50 år. Mandag stod den klar.

– Nå er den endelig her. Dette betyr mye for trafikksikkerheten, utviklingen av Kilen, og ikke minst hvordan området ser ut. Det er en stor dag, understreker ordfører Johnny Greibesland.

I hans tale under avdukingen fremmet han mer enn annet at dette var en seier for de myke trafikantene.

Veien tok snaue ett år å få på plass. Det var 27. september i fjor at Terje Damman og Johnny Greibesland var sammen på Kilen for å legge ned første spade i utgravingen av veien.

I Johnny Greibeslands tale under avdukingen fremmet han mer enn annet at dette var en seier for de «myke trafikantene». Foto: Sebastian Faugstad

Mer aktivitet

Utbyggingen av denne veien betydde mye for hele Finsland, men særlig Kilen sentrum. Kjøpmann Vidar Finsådal tror dette vil skape et mer aktivt sentrumlokal.

– Nå som veien er kommet ser jeg for meg at vi kan utvikle dette området videre. Vi har jo store planer for et mer dynamisk sentrum. Nå som vi har investert i skole, barnehage og idrettspark håper vi at utbyggere vil kunne se mot Finsland, forklarer Finsådal.

Vidar Finsådal ble utdelt en bukket under avdukingen for hans engasjement med veien. Foto: Sebastian Faugstad

Finsådal ble utdelt en bukket under avdukingen for hans engasjement ved Kilen sentrum.

Tross alt er det Finsådal og Finsland Bensin som står for mye av det som gir Kilen et sentrum.

Nå kan endelig de «myke trafikantene» ta i bruk den splitter nye gang- og sykkelveien ved Kilen. Foto: Sebastian Faugstad