Onsdag kveld klokken 22.15 sendes en ny episode av programmet "Fjellflørt". En av "flørterne" er Lise Merethe Ekeland (42). Hun bor i Vedderheia, og driver Lisebo barnehage.

Ekeland meldte seg aldri på programmet, men ble oppringt av produksjonen i TV2.

– Jeg er en av ti damer som er med deltageren Kevin på date. Han hadde sett min profil på Sukker.no, som er ei datingside på nettet, og ønsket at jeg skulle være med, forteller Ekeland. Hun tenkte at siden hun var singel allikevel, så var det bare å hive seg rundt.

– Jeg angret da jeg kom inn. Vi var 30 deltagere som møttes på Son Spa Resort. Første episode ble spilt inn allerede dagen etter, så det var en flying start, sier Ekeland.

Det forsvant tre jenter allerede på speeddaten. Lørdag var det middag, og søndag felles date med Kevin med lunsj på en båt.

Kort fortalt ble Ekland en av fem som reiste på tur til Femundsmarka sammen med tobarnsfar og ambulansesjåfør Kevin Skogmo fra Brønnøysund. Innspillingen av de 12 programmene foregikk høsten 2014 over en periode på to uker.

– Vi var knallheldige med været. Ikke regn en eneste dag, sier Ekeland. Det er så godt som det eneste hun kan si. TV2 har strenge regler deltagerne må forholde seg til, men hun har lov å fortelle at hun vant en date med Kevin i forrige episode. Kevin er glad i friluftsliv, jakt og fiske, og tok henne derfor med på fluefiske.

– Jeg er dønn allergisk mot fisk, så det var ikke akkurat en drømmedate, sier Ekeland. Heldigvis hadde hun utstyrt seg med nok av allergitabletter før turen, så det gikk bra å smake litt av fisken mens kamera rullet og gikk.

– Under første utstemming var jeg den siste på benken sammen med hun som ble stemt ut. Det var helt forferdelig. Det er noe med å miste kontrollen, sier Ekeland. I de to ukene innspillingen pågikk var deltagerne uten telefon og internett.

I motsetning til andre realityserier, hadde de mikrofonen på bare den tida de var sammen med Kevin. På Femundstunet bodde han i ei hytte for seg selv, mens "flørterne" bodde sammen i ei hytte, og produksjonsteamet var innstallert midt i mellom.

– De sier du venner deg til det, men det er å gå veldig langt, mener Ekeland. Vi snakker om det å ha kamera rettet mot seg. Noe av det verste etterpå er ikke nødvendigvis å se seg selv på TV, men å høre sin egen stemme syns Ekeland er ille.

– Jeg må alltid ha med meg ei pute som jeg kan gjemme meg bak, sier Ekeland og ler.

Kjendistilværelsen har ikke plaget henne nevneverdig. Det er unge folk som helst gir uttrykk for at de har sett henne på TV. Og spinninginstruktøren på Tangvall annonserte henne som kjendisen blant dem.

– Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger etterpå, sier Ekeland.

Programmet har blitt omtalt som en seerflopp. På bakgrunn av det har sendetida blitt endret fra mandager klokken 20.00 til onsdager klokken 22.15.

– Vi er rett og slett for snille. Man har jo programmer som Ungkaren der han kliner med alle 21. Er det forventningene folk har, så er det kanskje feil konsept. Det er ikke alt en trenger å vise på TV, sier Ekeland. Som selv mener 22.15 er et bedre sendetidspunkt for serien.

Onsdag kveld klokken 22.15 kan du på TV2 se hvordan det går videre med Lise Merethe Ekeland i programmet "Fjellflørt". Selv skal hun sitte bak puta si og se på sammen med venninnene sine.

– Sånn sitter jeg og ser på meg selv på "Fjellflørt", sier Lise Merethe Ekeland. Foto: Klara Turid Fidje Frettun