Det luktet fyrbål ute og kaffe inne. Markedet til Anne & jentene på Søgne Gamle Prestegård er svært populært. Utstillere både ute og inne, åpen kafe og mange starter adventstiden med et besøk på Søgnes kulturområde.

50 utstillere og Prestegårdsmalerne byr på varer av ulike sjangre. Utenfor traff bsnett Aron Wulff Lundberg og Joakim Hermansen som solgte for Miljøkompaniet på Søgne Videregående skole.

– Vi har solgt helt fantastisk, bare fredag solgte vi for 3000 kroner, forteller Wulff Lundberg. Lørdag føk også varene unna.

– Søndag står vi her også, men jeg er usikker på hvor mye varer vi har igjen, kommenterte Hermansen.

Selv om vareutvalget deres vil krympe noe, vil bålet brenne og skinnfellene ligge klare så folk kan ta seg en koselig pause.

Inne møter vi aller først på Farmor og ungene på Strandodden. Dette er en videreføring av det som tidligere var Tånevik skole, hvor Ellen Strand var lærer og primus motor for entreprenørskapet på skolen. Nå har dette utviklet seg til en familiebedrift med barn og barnebarn i aksjon. På helgens marked er det søstrene Vera (13), Tiril (10) og Mina (8) som er med Farmor på stand. De forteller om godt salgt av de hjemmelagte produkene.

Låvebroa fra Søgne Gård står rett vis a vis.

– Vi har egentlig tenkt å ha marked hjemme på Søgne gård, men det er utrolige er at vi er nesten utsolgt for varer, smiler Karen Leithe Abrehamsen.

Også Siril Imeland fra nabokommunen Songdalen forteller om godt salg. Hun har maling og tegning som hobby, og er på markedet for første gang.

– Veldig trivelig, godt med folk, og det blir litt salg også, kan hun berette.

Markedet har åpent også i dag søndag, og det er slett ikke tomt for varer, selv om alle bsnett var i kontakt med signaliserte godt salg og hyggelig stemning.

Husk kontanter.

Allerede fredag kveld kom det mange folk til det årlige markedet på Søgne Gamle Prestegård. Det er de som kaller seg Anne & Jentene som arrangerer julemarkedet som i år har 50 utstillere og Prestegårdsmalerne.