18. september ble det i tradisjonen tro lagt til rette for hestefest. Arrangementet ble ledet av Marnardal Kjøre- og Rideklubb, grunnet nedleggelse av den lokale klubben. Dette samlet hesteinteresserte fra alle kanter, noe som vil si at rekordmange deltok på konkurransen.

– Istedenfor å lage noe nytt, benytter vi oss av det som er her fra før, forteller Cristin Jordbrudal med et glimt i øynet. Hun ønsket å bevare hestetradisjonen som årlig har funnet sted ved Heggmyr i Finsland. Med stå-på-vilje og ekstra god innsats, ble det til dressurentusiastenes begeistring hestetreff også i år.

Oppmøte var dermed upåklagelig, og både venner og familie hadde rigget seg til med campingstolene. Stemningen var på topp fra første galopp, noe som ga ekstra motivasjon til både de to og firbeinte utøverne. Det kreves mye fra en rytter, og det er meget anstrengende å ta kontroll over et såpass stort dyr. Derfor var fokuset under denne hestefesten å forberede seg til et stevne. Deltakerne fikk tilbakemelding på prestasjonene deres, og et innblikk i hva et stevne innebærer. Men rytterne fortjente selvfølgelig premie, og utdelingen var spesielt stas for de minste.

Med et unikt vær og fantastisk humør, ble det alt i alt et fenomenalt hestetreff for de fremmøtte.