Hva får fem unge mennesker til frivillig å bruke lørdagen på låtskriving? Vi stilte spørsmålet til Eliza Walter, Em Schuff, Victoria Swan, Julia Tyrkiel og Bagus André Aarvak, som deltok på låtskriverkurs med Askil Holm som læremester inne i Songdalen bibliotek.

– Vi er alle interessert i musikk, var svaret fra Eliza.

– Vi har lyst til å lære mer om å skrive låter, sa Victoria.

– Det er gøy å fordype seg i den kunsten som låtskriving er. Gøy å få prøvd seg sammen med noen en ser opp til i hverdagen, fremholdt Julia.

Kursleder Askil Holm, kjent som musiker, låtskriver og plateprodusent fra Namsos, kunne fortelle at det hadde vært en utrolig spennende dag.

– Låtskriving er verdens eldste kommunikasjonsform, sa Holm. Han fremla låtskriverhistorikk fra huleboertida og frem til Justin Bieber og låtskriving som et bilde på tida vi lever i i dag, preget av terror, krig og konflikter.

– Musikk blir lyttet til og delt. I låten kan du sette ord på de ting du tenker. Sette det sammen til et språk hele verden forstår, formidlet Holm.

Noe av tanken med låtskriverkurset handlet om å skape tekster som får folk til å tenke, låter som får en til å gå i seg selv.

– En god tittel er hovedoppslaget i låten. Kunsten er å tenke enkelt, legge følelsene i det, sa Holm.

– Vi har lært veldig mye, fastslo Eliza.

– De har blitt mer og mer tankefulle ut over dagen, smilte Holm. Og minnet kursdeltakerne om at det hele starter med ei god låt.

– Det er virkelig komplisert å gjøre noe enkelt, fastslo Julia.

Askil Holm, som nå bor i Kristiansand, oppfordret elevene sine til å skrive på dialekt. Selv begynte han sin låtskriverkarriere for 26 år siden. Han var ti år og elev på kulturskolen i Namsos, Åge Aleksandersen var lærer.