Syv idrettslag i Søgne har gått sammen for å skape et aktivitetstilbudet Allidrett for førsteklassinger i kommunen. Det er Søgne turnforening, Søgne danseklubb, Søgne fotballklubb, Søgne håndball klubb, Søgne skiklubb, Barneidretten og Søgne friidrett som samarbeider om tilbudet.

Annerledes med dette aktivitetstilbudet er at barna får prøvd ut flere idretter i løpet av skoleåret, og ikke låser seg opp til bare én av dem.

– Det er mange barn som får bestemt for seg hva de skal drive med, enten det er foreldre eller venner som får dem med. Med dette tilbudet får de prøvd seg på alt og kan se hva de selv liker, sier daglig leder i Søgne Turnforening Heidi Ingebrigtsen.

Syv idretter

Gjennom en periode frem til slutten av april skal barna få prøvd seg i turn, fotball, håndball, dans, langrenn, friidrett og generell barneidrett.

– Vi kommer til å bruke mellom to og fire uker på hver idrett. Vi startet med turn, neste blir dans med Dancing Darlings, sier Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildene.

Isabell Cortes prøver seg på stiften med god hjelp fra hjelpetrener Ida Løvdal. Thea Jørgensen står bak og venter på sin tur. Foto: Julie Johansen
Talia Alsaadi sitter i spesialutstyret designet for å hjelpe barna til å lære flikkflakk. Hjelpetrener Nathalie Andreassen passer godt på. Foto: Julie Johansen

Første trening

Allidretten startet opp 2. september, og det kommer stadig inn nye tilskudd på treningene.

– Hvordan har det vært å trene i dag?

– Jeg var litt nervøs i begynnelsen, det er første gangen jeg har vært med, sier Isabell Cortes.

– Men det var veldig gøy, tilføyer venninnen Thea Jørgensen som også hadde sin første trening med Allidrett.

– Jeg var ikke så nervøs, men det er jo fordi jeg allerede har vært med to ganger her, sier Kevin Taxerås som har vært med siden oppstart.

Saken fortsetter under bildene.

Tor Erik Ingebrigtsen var i godt humør og stortrivdes under Allidrett-trening. Foto: Julie Johansen
Ringene var en populær post blant barna. Her tar Thea Jørgensen fart med flere bak i kø som venter på å gjøre det samme. Foto: Julie Johansen

Glede og trivsel

– I tillegg til at barna blir kjent med ulike idretter legges det vekt på at de får utvikle en god grunnmotorikk gjennom lek og aktiviteter tilpasset barnets utviklingsnivå. Dette vil gi barna et godt utgangspunkt for å kunne delta i flere idretter senere. Det skal være aktiviteter som skaper glede og trivsel og gir grobunn for vennskap og samhold, står det i informasjonskrivet fra Allidretten.

Nygårdshallen var ikke bare full av barn under denne ukas trening, men også foreldrene var å se på sidelinjen.

– Vi syns det er et veldig godt tilbud at barna kan få prøvd ut flere ting, sier May Tellefsen.

– Så kan de jo selv velge hva de vil videre, legger Vibecke Cortes til.

Avielle Ndikumana får en myk landing etter hun har slengt seg i ringene. Foto: Julie Johansen
Alexander Skårmo-Thomassen hadde pådratt seg en skade i hånda fra tidligere, men det stanset han ikke fra å delta under mandagens trening. Foto: Julie Johansen
Barna hadde mange poster å velge mellom på trening i Nygårshallen mandag. Foto: Julie Johansen
29 barn ble med på mandagens trening. Her tar de opprop av navn før det braker løs. Foto: Julie Johansen