Reiseselskapet Tui opplyser at den greske ferieøya Rhodos er klar for å motta turister igjen. Dermed gjenopptar selskapet å fly turister til øya.

I en pressemelding viser Tui til at greske myndigheter sier skogbrannene er under kontroll. De kraftige skogbrannene sør på Rhodos gjorde at Tui stanset alle reiser til ferieøya denne uka.

– Myndighetene på Rhodos melder at skogbrannene er under kontroll, med bare noen få gjenstående brannlommer i sørøstlige deler. Det er fortsatt noen utfordringer når det gjelder vann- og strømforsyning i perioder enkelte steder i sør, skriver Tui.

– Vi ser at etterspørselen etter turer til Rhodos har tatt seg opp igjen. Det er veldig gledelig, siden lokalsamfunnet på Rhodos er helt avhengig av turisme, opplyser selskapet videre.

Reiseselskapet viser til at de har ansatte på plass for å vurdere skadeomfanget på hoteller i sørøst.

Sender turistene først til Nord-Rhodos

I første omgang sender Tui reisende til de nordlige delene av Rhodos, men fra neste uke gjenopptar selskapet også å fly reisende til den sørøstlige delen av øya.

– For reisende som har bestilt reiser til de sørøstlige delene av Rhodos, nemlig Kiotari, Lardos, Lindos, Pefkos og Plimmiri, er reisene avlyst med avganger fram til søndag 30. juli, opplyser de.

Reisende som er berørt i nær fremtid, er blitt kontaktet av oss og får mer informasjon og tilbys mulighet for avbestilling eller ombooking til et annet reisemål, opplyser de videre.

Kraftige branner

Flere tusen turister er blitt rammet av skogbrannene som har herjet på Rhodos. Sivilbefolkningen er blitt hardt rammet og har i tillegg stilt opp i arbeidet for å hjelpe evakuerte turister. Over 20.000 mennesker ble evakuert fra øya i løpet av forrige helg. Som følge av brannen, har hus, hoteller og restauranter brent ned, og store utmarksområder er svidd av.