MANDAL Eivind Austad Trio slipper sin debutplate «Moving» på det tyske selskapet Ozella Music 18. mars og skal i den anledning spille flere konserter på våren og høsten 2016. En av dem er altså Foajéjazz i Mandal.

Eivind Austad er en norsk jazzpianist utdannet fra jazzlinja i Trondheim (NTNU). De siste 20 årene har han etablert seg som frilansmusiker med base i Bergen og har samarbeidet med flere kjente artister, blant annet Ole Hamre, Sigurd Køhn, Frode Alnæs og Sigvart Dagsland. Han har siden 2004 bidratt til å etablere jazzlinjen ved Griegakademiet der han også underviser. Hans musikalske hovedprosjekt foruten Eivind Austad Trio er jazzkvartetten «Living Space» m/bl.a. Kjetil Møster.

Magne Thormodsæter (bass) er førsteamanuensis ved Griegakademiet og en av Norges aller mest brukte bassister. Han har spilt på over 50 plateinnspillinger og turnert med en rekke norske og utenlandske artister, blant annet Terje Rypdal, Karin Krog, John Surman og Diana Krall.

Tore Ljøkelsøy (trommer) er en av de mest fremtredende fra den nye generasjonene av unge jazztrommeslagere. Han er bosatt i Oslo og spiller med band som Mugu, Sherpa, Harvey Steele m.fl.

Foajéjazz som er et samarbeid mellom Buen kulturhus og Mandal Jazzklubb er gratis for publikum.

Jan Rune Pedersen