foto
Varm velkomst: Mamma Hanne Lindebø Kværner og lillesøster Ingvild (7) heiet på pappa Øyvind Kværner (40) og brødrene Ole-Kristian (10) og Andreas (9).
foto
Snart i mål: Pappa Øyvind Kværner (40) er stolt av sønnene sine, Andreas (9) og Ole-Kristian (10). Fredag nådde de mål på Lindesnes etter å ha syklet Norge på langs.
foto
Heiagjeng: Familien stiolte mannssterke da syklistene passerte Mandal. Fre venstre: Olav Halvorsen (morfar), Hilde Lindebø Knutsen (grandtante), Sigmund Knutsen (grandonkel), Torunn Lindebø Knutsen (grandtante), Berit Lindebø Halvorsen (mormor), Per Knutsen (grandonkel), Hanne Lindebø Kværner (mamma) og Ingvild Lindebø Kværner (lillesøster).
foto
Riktig påfyll: Mormor Berit Lindebø Halvorsen sørger for at Ole -Kristian (10) og Andreas (9) får energipåfyll i Mandal, her i form av brødskive.

– Det føles utrolig gøy at vi snart er i mål. Og ekstra gøy er det at vi er de yngste som gjør dette, samstemmer brødrene.

De bor ved Jessheim til daglig, men har hytte på Langøy og familietilknytning til stedet. Oldeforeldrene på morssiden kom fra Mandal.

Syklet to ganger tidligere

Fredag nådde de mål på Lindesnes etter at de startet på Nordkapp for tre uker siden. Det har vært tre uker med stort sett fint vær og mange flotte naturopplevelser. De har blitt slitne, stive og støle, men har klart å holde motivasjonen oppe. Og det står stor respekt av å legge ut på en så strabasiøs tur, ikke minst når man ikke er eldre enn ni og ti år.

– Jeg har syklet turen to ganger tidligere i sin helhet og har også vært med i et rekordforsøk. Da vi leste at den yngste som har syklet Norge på langs tidligere var 11 år, fristet det å prøve denne sommeren eller vente til guttene var blitt eldre, sier pappa Øyvind Kværner.

Jubilanter

– Øyvind fylte 40 år på turen, mens Andreas fylte 9 år. Dagen hans ble feiret med frokost på senga og pølse med pommes frites til middag senere. Da kjørte vi som følgebil det første stykket, siden overtok moren og lillesøsteren, sier morfar Olav Halvorsen.