USAs og NATOs krig i Afghanistan savner et folkerettslig grunnlag. Afghanistan har aldri angrepet USA, og det er meningsløst å hevde at dette er en forsvarskrig fra USAs side. Bush` kamp mot terror er tom retorikk som dekker over USAs forsøk på å sikre seg verdensherredømme. Så langt har USAs krig mot terror i Irak og Afghanistan bare ført til mer terror.

USA og NATO har med sine militære virkemidler kjørt seg helt fast også i Afghanistan. I fjor ble 4000 sivile afghanere drept under NATOs 2000 bombetokter i Sør-Afghanistan. NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer uttalte i fjor høst at sivile tap er triste, ”men en nødvendig følge av det NATO gjør”.

Det er utelukkende av lojalitet til herrene i Washington at Regjeringa nå sender soldater til Kabul. Bush var da også tidlig ute og roste den norske opptrappinga. De norske strykene avlaster selvsagt USAs hær slik at de kan fortsette med sin brutale krigføring.

Det er trist å se hvordan ”fredspartiet” SV er med på ferden med den syltynne og usikre begrunnelsen at norske soldater ikke skal sendes til Sør-Afghanistan. Hvor er de gamle fredsaktivistene i Søgne SV når de overhode ikke kritiserer Regjeringas beslutning (i følge Fædrelandsvennen 16. februar)? Har dere ingen prinsipielle standpunkter i denne saken?

Vi i RV mener at alle norske soldater må ut av Afghanistan. Vi er for å bidra humanitært i landet med for eksempel leger og sykepleiere og ellers bruke ressursene til å støtte de afghanske flyktningene i Norge.

Øyvind Andresen, Søgne RV