Songdalen er den eneste kommunen uten eget kulturhus i Vest-Agder. Nå jobbes det på spreng med å få startet byggingen før årsskiftet. Kulturhus er riktig prioritering. Norge er full av gode historier om hva kulturhus betyr som samlingspunkt og aktivitetssentrum. Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand er ingen målestokk, men Mandal, Lyngdal og Vennesla er glimrende eksempler på funksjonelle kulturhus med stort utbytte.

Songdalen formannskap fikk i møtet forrige onsdag innblikk i de første skissene til nytt kulturhus. Songdalen kommune har aldri klart å realisere sitt eget kulturhus, men nå er det avgjort at skolen i nedre del av Songdalen skal plasseres Vollan. Dette vedtaket satte også fart i planen om å omgjøre den gamle gymsalen, som er nærmeste nabobygg til rådhuset, til nytt kulturhus. Politikerne vil ikke gå inn i en ny kommune uten at de har et etablert et kulturhus i det som blir en framtidens bydel, Nodeland. Håpet er at anbud kan sendes ut før sommeren og byggingen starte opp til høsten. For å få det til må kommunestyret ha en klar plan og kostnadsramme på bordet til maimøtet. Det er avsatt 30 millioner kroner, og det er også kommet klare signaler fra Vest-Agder Fylkeskommune at de vil være med å bidra.

Gode nyheter for Nodeland og Songdalen. Uavhengig av kostnader til bygg og utforming, er det samfunnsøkonomiske av så høy verdi at alt går i pluss.