Det er kanskje ganske så talentløst og fantasiløst å starte med å skrive om et nytt år. Tross alt er året allerede fjorten dager gammelt når disse linjer leses.

 Temaet må likevel streifes. Det er noe friskt og datoløst, dette å gå inn i et nytt år. Selvsagt tid for ettertanke og selvransakelse. Akkurat det synes jeg en godt kan gjøre hver dag, da går det kjapt og effektivt. Skal jeg ta sånne øvelser gjennom hele året som er gått, blir doseringen alt for voldsom, deprimerende og demotiverende. Neida, ta det hver dag og bli ferdig med det. Gjøre det enda bedre i morgen. Ok, jeg klarte det ikke i dag, kommer en ny dag i morgen. Eller at man faktisk klarer det og kan glede seg over det. Samme kvelden. Når nyttårsrakettene smeller over hodene på meg, har jeg glemt haugevis av alt det jeg faktisk har fått gjort.  Dog glemmer vi de små gledene og de små tabbene. De er nå tross alt dem det er flest av og som gir liv.

En lei tendens er vel at vi risser inn det vi ikke får gjort. Kan også være motsatt.

Begge deler er like feil, her må en ha balanse. Det får en bare ved å ta denne refleksjonen hver dag. I alle fall hver uke.

Gjør det under tannpussen.

Som alltid er jeg spent på et nytt år. Nok en gang så synes jeg det er bedre å være spent dag for dag. Jeg er definitivt spent på ting som skal skje i 2015, det er det ingen tvil om. Det går likevel godt an  å parallelt være spent for hver ny dag.

En ting jeg skal gjøre mer i år enn i fjor. Jeg skal snakke mer til meg selv. En egenskap jeg ble dyktig drillet i under oppveksten. Etter som årene har gått og jeg har fått mer sosiale omgivelser rundt meg enn Kvitepys og en forbistreifende elg eller rev, har det blitt mer borte.

Oftere skal jeg  si høyt og tydelig.

– Ja, jeg har skrudd av kaffetrakteren. Jeg har trukket ut strykejernet. Jeg slapp ut Joker. Jeg har tatt med meg lommeboka. Eller nå  legger jeg nøkler og lommebok på plass. Nistepakka er ferdig smurt. Bilen står rundt hjørnet, den er ikke stjålet. Brillene ligger på badet.

Klarer jeg det, ligger det an til et år hvor jeg kan bruke mye tid til noe annet enn i fjor.

Ha et godt nytt år, hver dag.