Landsturneringen i Stavanger er et av de største arrangementene for utviklingshemmede. Et uoffisielt NM med 1500 deltakere og deres støtteapparat.

– Det er cirka 60 klubber i Norge med håndball for utviklingshemmede, og Greipstad er et av de, sier Berit Hagen, trener for Greipstad HU-lag. Hun er opptatt av at alle, uansett hvordan du ser ut eller hvem du er, skal ha et tilbud i sin lokale klubb.

17 spillere i Greipstad HU-lag møter på trening i Nodelandshallen hver torsdag. To av spillerne er bosatt i Søgne, resten er songdøler.

– Vi har plass til flere, sier Hagen. Greipstad HU-lag stiller med to lag i Stavanger. Et C-Mix med gutter og jenter, og et barnelag. Landsturneringen er mer enn håndball, det er møte mellom mennesker og vennskap som oppstår på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Og det er massevis av omtenksomhet.

– Fy søren så mye vi har å lære, sier Hagen.

I forbindelse med landsturneringen blir det stort åpningsshow i Kongeparken, kamper og bankett. Og Greipstadspillerne skal bo på hotell. De er 31 som reiser bort, spillere, trenere, pårørende og støtteapparat. Lions Club Greipstad samt hovedstyret og håndballgruppa i GIL har gitt støtte til turen.