For et år siden valgte alle tre å takke ja da Start kom med tilbud om plass i stallen til klubbens 16 års lag. Dette har i årets sesong deltatt i den landsomfattende serien for G-16 lag til årets Tippeliga-lag.

Dette kombinert med muligheten til vinne Cupen og dermed bli Norgesmester i fotball i 16 årsklassen, var så absolutt medvirkende årsak til at guttene valgte å melde overgang fra moderklubben Søgne.

Mye trening

Alle tre har helt klart ambisjoner på fotballbanen og målet er selvfølgelig å ha fotball som levebrød.

– Vi har helt klart merket stor forskjell i treningsmengde og kvalitet på treningene. I Start trener vi 10 økter i uka og det merkes at det er stor konkurranse om plassene på laget. I tillegg møter vi mange gode spillere på motstanderlagene, men skal vi utvikle oss så må vi takle dette, sier Mathias M. Andresen. Når det gjelder veien videre i Start så er ingenting avgjort ennå, men alle tre har godt håp om videre spill i Sørlandets beste klubb.

Følger i foreldrenes fotspor

Både Mathias og Fredrik spiller i samme posisjon som sine fedre. Fredrik som er målvakt, har gått i fotsporene til sin far Svein Rune Hansen som i flere sesonger var målvakt for Agder sitt kretslag. Erik H. Andresen som er far til Startspiss Mathias, har i sin ungdom vært spiss på juniorlaget til Start.

– Pappa har helt sikkert vært en medvirkende årsak til at jeg også har valgt den plassen på banen, men det har ikke vært slik at han har presset meg til det valget, sier målvakt Fredrik. Både Svein Rune og Erik har fulgt guttene tett siden de begynte med organisert trening.

– Vi har vært guttenes trenere fra de var sju år til de gikk over til Start, så det har vært gøy å følge utviklingen de har hatt, sier Erik H. Andresen.

Både Mathias og Fredrik er klare på at foreldrene har vært viktige for utviklingen.

– At våre foreldre fortsatt følger oss tett er bare positivt og at pappa kommer med innspill og tips spesielt etter kamper er helt topp, sier Målvakt Fredrik.

Skal vinne

Guttene er helt klare på at de skal vinne Cup-finalen mot Rosenborg.

– Cup-finalen blir en helt åpen kamp. Vi har møtt Rosenborg en gang tidligere i sesongen på bortebane. I den kampen var vi klart best den første timen, men tilslutt ble det Rosenborg som gikk av med seieren. Denne gangen skal vi være best i hele kampen og dermed dra i land seieren, sier en optimistisk Startspiss Mathias M. Andresen. Når guttene skal tippe resultatet i kampen får vi følgende tips:

– Vi vinner 2-1 og jeg scorer det avgjørende mål, gliser Mathias.

– Du tar feil, vi vinner 2-0. Selv om Rosenborg stiller med sønnen til Harald M. Brattbakk som spiss, så kommer jeg garantert til å holde buret rent på fredag, avslutter en seiers-sikker Start-målvakt Fredrik R. Hansen.

Arkiv