Jens Erland åpner sin separatutstilling Refleksjon på Kultursenteret Søgne gamle prestegård. Utstillingen åpnes av Karl Olav Segrov Mortensens, konservator ved Sørlandets kunstmuseum søndag.

Utstillingen tar utgangspunkt i to kretsløp: Et menneskeskapt nettverk som går inn og ut av kroppene og hodene våre, og et nettverk som har klangbun i naturen sitt.

Jens Erland har lenge arbeidet tematisk med forholdet mellom mennesker og maskin og brukt elementer fra industrien som utgangspunkt for kunstverk. Industriviftene er kanskje de mest kjente.

Forholdet mellom menneske og maskin har endra seg de siste åra. Den digitale hverdagen har fått stor plass i livene våre, og Jens Erland har denne gangen valgt å kommenter denne utviklingen.

Utstillingen er satt sammen av keramiske hoder koblet til ledninger og kontrollpanel. Her blir informasjon ført inn eller ut. Men her er også en avdeling med skulptur, med utgangspunkt i industrivifter og skulpturer satt sammen av filterpapir og organiske komponenter.

Pressemelding