Da Monica og Marie K. Eftestad flyttet fra Eidsvoll til Søgne i 2012 var Marie innom Picasso Frisør og søkte jobb. På den tid var det ingen stillinger ledige, men Marie fikk aldri salongen helt ut av tankene.

– Salongen var så flott, jeg klarte aldri å glemme den. Dette inntrykket har vært igjen hos meg siden da. Så da den dukket opp til salgs hadde jeg jo ikke noe annet valg enn å slå til, forklarer Marie.

Forrige fredag tok ekteparet Eftestad over salongen på Tangvall, hvor Marie skal jobbe som daglig leder og frisør, mens Monica som egentlig jobber som helsefagarbeider vil ta seg av det administrative.

– Det var jo gjerne ekstra stas at vi tok over salongen på seks års jubileet for bryllupsdagen vår.

– Marie har jo alltid hatt en drøm om å starte sin egen salong, så når denne dukket opp på markedet var jo dette en gyllen mulighet, forklarer Monica.

– Så synes vi jo også det er greit å kunne gjøre noe sammen da. At ansvaret ikke bare blir lagt over på en av oss. Det var jo også gjerne ekstra stas at vi tok over salongen på seks års jubileet for bryllupsdagen vår, påpeker Marie.

Picasso Frisør vil ha seks ansatte etter oppstart. Her er Marie K. Eftestad sammen med frisørlærlingen Melina Kojic som sitter i frisørstolen. Foto: Sebastian Faugstad

Både småbarnsforeldre og salongeiere

I tillegg til å drive salongen er de småbarnsforeldre til tre barn. Men de tror at det å drive salongen selv vil gi dem noe fleksibilitet mellom å være småbarnsforeldre og salongeiere.

– Vi åpner salongen offisielt i dag og er så godt som ferdig med oppussingen nå. Monica jobbet på salongen frem til 01:30 natt til tirsdag, for så å sette i gang igjen 06:30 på morgenen. Det er gjerne noe vi ønsker å fremme med tanke på hvordan Monica er kledd på bildene, ler Marie.

Mye av tiden til forberedelser har gått til utviding av salongen. De har valgt å inkludere flere helsetilbud i den nyrenoverte salongen.

– Jeg har jobbet i en salong før hvor helsetilbud har vært tilgjengelige. Fra min erfaring er dette noe folk setter veldig pris på. Så gir det oss muligheten til å gjøre flere ting under samme tak. Da skaper vi en felles kundeportefølje for alle som jobber der, forklarer Marie.

Bedriften vil ha til sammen seks ansatte. Det vil være to frisører, en frisørlærling, en som jobber med «threading», så vil det etter utvidelsen være en hudpleier og en kosmetisk sykepleier.

Monica K. Eftestad forklarer at oppussingen er så godt som ferdig og at det nå bare gjenstår å vaske ut. Foto: Sebastian Faugstad

Beholder salongnavnet

Marie har bestemt seg for å beholde navnet Picasso Frisør på salongen. Hun tenker at dette gir henne en fordel i at hun ikke trenger å drive markedsføringen på samme måte som hun måtte tatt i grep om dette var en ny bedrift.

– Det er mange fastkunder som forholder seg til denne salongen, så håper jeg jo at de velger å bli.

– Dette er jo en godt opparbeidet salong som har vært til stede i 19 år. Det er mange fastkunder som forholder seg til denne salongen, så håper jeg jo at de velger å bli, forteller hun.

– Er det noe nervøsitet før oppstart?

– Hva skal jeg si. Både ja og nei. Litt spenning skal man jo ha. Men jeg har veldig troa på dette her. I mine 17 år som frisør har jeg jo for det meste vært ansatt. Så det blir jo spennende å nå drive selv, påpeker hun.

– Men så er det jo ofte frisøren og ikke frisørsalongen som blir fast?

– Det er sant. Men nå beholder vi jo mange av de kjente fjesene i salongen, så det er ikke alt som er nytt. Men jeg har jo skapt en ganske god kundeportefølje på tiden jeg har vært her, så håper jeg jo da at kundene jeg har hatt velger å komme tilbake til meg i vår nye salong, avslutter Marie.