Denne helgen er siste del av vinterferien for Agder, mens Rogaland starter vinterferien sin nå. Det betyr at ekstra mange samles i alpinbakkene nå. På folkemunne kalles denne helgen «krasjhelgen».

Åtte av ti mener ifølge en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring at det bør innføres et generelt hjelmpåbud i alpinbakker. I dag er det ikke påbud om hjelm i alpinbakker, men mange steder har alpinanlegget selv innført hjelmkrav.

– Å kjøre ski er forbundet med risiko og mange hodeskader kunne vært unngått ved bruk av alpinhjelm, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemelding.

1012 personer over 18 år svarte på undersøkelsen gjennomført av YouGov. 78 prosent mener det bør innføres hjelmpåbud i alle alpinbakker. Det er særlig kvinner som mener dette. 82 prosent av kvinnene er for hjelmpåbud, og 73 prosent av menn.

– De fleste uhell er mindre alvorlige, man faller eller blir kjørt på. I tillegg er alpinanleggene blitt bedre på å merke løyper og tilrettelegge for sikkerhet. Likevel, en god del kjører ofte uten hjelm, og flere kjører i bakkene utenom åpningstid og ofte utenfor preparerte løyper, sier Brandeggen.