LINDESNES/SØGNE: Da Lise Merethe Ekeland ble oppringt av TV2 på vegne av programmet «Fjellflørt», ble hun fullstendig overrasket.

— Jeg meldte meg faktisk aldri opp til programmet. Jeg ble ringt opp av TV2 på grunn av en gammel profil jeg hadde på Sukker.no. Kevin, han som skulle plukke ut damer han ville ha med seg, hadde sett profilen min og ønsket at jeg skulle være med, sier Ekeland.

Hun var først ubestemt, og hadde i starten sagt nei. Men etter litt om og men, ble det til at hun samtykket.

— Jeg er jo singel, og jeg går aldri ut på byen på utkikk, så jeg tenkte «hvorfor ikke?». Dessuten er det jo spennende med noe nytt, og dette er et helt nytt konsept som ingen andre har vært med på tidligere.

Skremmende

– I starten var det skremmende og angeren kom snikende på, forteller Ekeland, som er født og oppvokst i Vigeland.

— Det var ekkelt med alle kameraene og crewet som skulle følge med på oss. Men selv om jeg ønsket å trekke meg, ville jeg samtidig møte Kevin. Så jeg valgte å bli, forteller hun.

I starten var de ti kvinner som alle skulle møte ungkaren.

— Men det viste seg at halvparten skulle bli sendt hjem igjen med en gang! Det hadde de ikke fortalt oss, og hadde jeg visst det, ville jeg neppe vært med. Heldigvis overlevde jeg første runde, og er med videre, forklarer Ekeland lystig.

Erfaringsrikt

Alt i alt synes hun turen har vært spennende og erfaringsrik, uansett utfall.

— Det var mer avslappet stemning enn den man ser på «Ungkaren» og «Jakten på kjærligheten». Vi skulle se om vi klarte å finne kjemien i lag på turene, og det var lett flørting.

Samtidig påpeker hun at det likevel kjentes unaturlig ut med alle kameraene rundt dem.

— I hvert fall i begynnelsen. Etter hvert begynner man å venne seg til det. Men vi måtte fortelle ham at han måtte bli bedre til å flørte! Spesielt gi oss litt mer på datene, sier hun.

Nervøs

Ingen av deltagerne fikk se klipp fra programmet før den offisielle sendingen mandag. Da hadde Ekeland samlet seg med noen venninner foran TV-en, med puten trygt tilgjengelig.

— Jeg måtte bruke den en gang for å hindre meg selv i å se hva som ble sagt og gjort på skjermen. Det var uvirkelig å se meg selv, men det rareste var å høre min egen stemme, synes hun.

Brukte dekkhistorie

Nå er Ekeland kommet seg hjem igjen til Søgne og de hverdagslige gjøremålene. Med tre voksne barn hjemme, og en jobb som driveren av privatbarnehage, var det mye å komme tilbake til.

— Mens jeg var borte, måtte de ansatte fortelle barnas foreldre at jeg var på Hovden på grunn av en vannlekkasje. Nå fant de jo ut at det ikke stemte, ler Ekeland.

Velger selv

Pressekontakt for TV-programmet «Fjellflørt», Katrine Wergeland, bekrefter at det er deltagerne selv som plukker ut de aktuelle kandidatene.

— De velger ut dem som de ønsker å møte.

Hun kan ikke si noe mer om bakgrunnen for hvorfor Kevin Skogmo valgte Ekeland med i programmet.