BERLIN Aktor har lagt ned påstand om syv års fengsel for den hovedtiltalte chileneren Jorge Andres Vásquez Rojas, skriver VG mandag .

Aktor har i tillegg lagt ned påstand om seks månedes fengsel for den medtiltalte i drapet på Lene Sand (36), melder avisen.

– Vi ser ikke at han har hatt noen planlagt motivasjon for å drepe Lene Sand, og dette er også tiltaltes første dom. Dette ser ut til å være et tilfelle av at det rett og slett var vanskelig å leve sammen, både for tiltalte og den drepte, og rusen satte han ut av spill, sier aktor og førstestatsadvokat Ralph Knispel til VG.

Sand-familiens bistandsadvokat mener aktors påstand er alt for lav.

– Her har tiltalte fått en salgs «rabatt» for å være ruset som ikke er riktig, sier familiens bistandsadvokat Patrick Lundevall-Unger til VG.

Familien forlot rettssalen

Dette er første dagen familien har vært til stede i rettssalen, men da tiltalte ville unnskylde seg overfor dem i retten skal familien ha forlatt rettssalen.

– Som familie ønsker vi i ikke at tiltalte skal få muligheten til å henvende seg til oss på noen som helst måte her i retten, sa Lenes mor i retten ifølge VG.

Moren mener også at tiltalte har fremstilt et feil bilde av hvem Lene Sand var.

– Den tiltalte har prøvd å male et bilde av Lene som overhodet ikke stemmer med virkeligheten for alle oss som kjente henne, sa moren i rettssalen ifølge VG.

MER OM RETTSSAKEN: