Det var mange som kom til åpningen på Jorunn Vigebos utstilling "Lysning" på Portalen i Kristiansand søndag ettermiddag.

– Det er rørende å se hvor mange som har kommet, innledet Vigebo i hennes åpningstale. For henne er det en drøm som har gått i oppfyllelse, det å få ha ei separaatutstilling av hennes kunstverk.

– Tegning, form og farge har alltid vært en del av livet mitt. Helt siden jeg var liten har jeg hatt fargestifter i hendene. Jeg har vært så heldig at jeg får lov til å jobbe med mye av det samme ved å være grafisk designer. Og nå har jeg min egen utstilling, sa en tydelig rørt Vigebo.

Hun er en av Prestegårdsmalerne fra Søgne og kunsten hennes består hovedsaklig av akryl på lerret, men hun har vært innom de fleste teknikker i hennes karriere. Enkelte av verkene som er stilt ut på Portalen er fotografier som Vigebo har malt med akryl over.

– Da jeg så alle bildene på veggen i går og resulatet av arbeidet mitt, ble jeg stolt av meg selv, sa Vigebo. Det var tydelig at mange av de oppmøtte også var stolte av henne. Lokalet var fylt til randen, både av Vigebos kjente og kjære og andre kunstinteresserte.

Vigebos mann og datter framførte Erik Byes "Vår beste dag" og Pocahontas "Farger i en vind". Emma Vigebo Jahnsen sang, mens Bent Jahnsen spilte piano for de fremmøtte.

Vigebo avsluttet talen hennes ved å takke Portalen og Kirkens bymisjon for muligheten til å ha utstillingen framme.

Det er Kirkens Bymisjon som driver Portalen. Portalen er brukt som kafé og verksted hvor folk som lever i rusproblematikk kan få sosial trening. I verkstedet blir møbler redesignet og solgt videre.

Vigebos utstilling "Lysning" vil være åpen for publikum fra tirsdag til torsdag hver uke, ut september.