– Dette var et ran, ler Bjørn Hagen, treneren for Søgne Håndballklubb.

Det ble et jag for Søgne Håndballklubb å hamre inn seieren. Med unntak av noen pusterom, handlet mye av kampen om å hente inn Grane Arendal 2.

Etter første omgang var stillingen 9–11.

Søgne Håndballklubb var svært klare til å seire over Gran før start. Foto: Sebastian Faugstad

Knallhard kamp i andre omgang

Det så litt lysere ut i starten av andre omgang da Søgne tok igjen Grane etter 8 minutter, og stillingen viste 13–13.

Men herfra gikk det nedover, og det så mindre og mindre lyst ut for Søgne. Etter første halvdel av andre omgang var stillingen 16–20.

Søgne klarte ikke å hente seg inn igjen med det første, og lå dermed bak Grane i syv lange minutter.

Så snudde det

Med kun syv minutter igjen av kampen var det endelig likt igjen, med stillingen 24–24.

Det ble en rotering med 1 mål i Granes favør frem til det var 3 minutter igjen av andre omgang. Både ved hjelp av fantastiske redninger fra målvakten Tess Demi, og frekvente mål av Charlotte Markham, ledet Søgne 27–26, med kun to minutter igjen av kampen.

Søgne klarte derfra å drøye ut kampen, og tok derfor seieren i sin første kamp og debutering i 3. divisjon.

Bjørn Hagen ser klare forbedringspotensial i samspiller til laget, men sa at i debuten var det formen deres som ga dem seieren til sist. Foto: Sebastian Faugstad

Seieren sto på formen til spillerne

– Første omgangen var sterkt preget av nervøsiteten rundt debuteringen i kampen, kommenterer Bjørn Hagen.

Før kampen snakket han om et lag med svært mange nervøse sjeler som var litt usikre på hva de kom til.

– Men jentene har trent som gale siden mai, og det var definitivt formen som ga oss denne første seieren, sier han.

Han forklarer videre at selv om de har sterke måljegere og et solid forsvar, kommer laget til å fokusere på et sterke samspill fremover. Hagen forklarer at her har laget litt å hente.

Charlotte Markham var Søgnes topp-scorer i debuten på hjemmebane torsdag kveld. Foto: Sebastian Faugstad

Måtte ha seieren

Toppscorer på Søgne-laget, Charlotte Markham, sier seg svært fornøyd med denne seieren.

– Det er sykt gøy å kunne komme tilbake til Søgne og starte slik, sier Markham.

– Var ikke dette i overkant nervepirrende?

– Absolutt. Men etter første omgang og jeg fikk hvilt litt kunne vi ikke tape. Jeg måtte ha denne første seieren for Søgne, avslutter hun.

Svært mange valgte å være med å støtte Søgne Håndballklubb på hjemmebanen. Det var til fansens store glede at Søgne til sist landet seieren. Foto: Sebastian Faugstad