Det bekrefter daglig leder, Jon Ola Ystgaard, overfor Lister.

– Vi har gitt beskjed om at vi etter all sannsynlighet kommer til å permittere et 20-talls personer. Årsaken er at vi kommer til å produsere et lavere volum enn planlagt i en periode.

De ansatte på bedriften fikk beskjeden på et allmøte i forrige uke.

– Vi godtar ledelsens forklaring på at det er bortfall av planlagt volum og forsinkelse i større prosjekter som gjør at de må gå til permitteringer. Det er likevel utrolig kjipt for alle som blir permittert, sier klubbleder for Fellesforbundet på bildelfabrikken i Farsund, Yngve Kronstad-Johansen.

26 personer

Klubben har fått beskjed om at opptil 26 personer kan bli permittert.

– Det skaper selvfølgelig usikkerhet blant alle de ansatte at man ikke vet hvem som blir tatt ut og hvem som får være igjen. Hovedfokuset mitt nå blir å følge opp medlemmene våre på best mulig måte. Vi skal også fortsette drøftinger med bedriften om detaljer som skal avklares i saken, sier Kronstad-Johansen.

Ystgaard er klar på at det ikke er snakk om oppsigelser.

– Vi skal øke omsetningen med 40 prosent i 2019 sammenlignet med dette året. Da trenger vi all den kompetansen som våre ansatte sitter inne med. Det er kun utsettelser i markedet som gjør at vi nå må permittere. Hadde vi ikke vært sikre at det blir jobb igjen, ville vi jo gått til oppsigelser i stedet.

Kjøpt opp i fjor

Bildelfabrikken ble kjøpt opp av amerikanske Chassix i fjor høst. I mars byttet fabrikken navn til Chassix Norway AS.

– Bedriften i Farsund passer perfekt med Chassix vekstplan og styrker laget som skal videreutvikle Chassix’ kjernekompetanse som er å støpe og maskinere deler til drivlinjer og rammeløsninger for våre kunder globalt, kommenterte CEO og president i Chassix, Doug DelGrosso.

Ystgaard har tidligere omtalt dette om bytte fra Benteler Group til Chassix.

– Vi ser lyst på dette. Vi har jobbet i nesten ett år med å finne rette eier for oss. Vi mener det er vanskelig å se en bedre match mellom oss og ny eier enn det vi ser i Chassix.