MANDAL – Mbt har kjørt renovasjonsbilene i omtrent 7 måneder, siden RenoNorden gikk konkurs, og samarbeidet har fungert veldig bra. Onsdag 2. mai er den ordinære kontrakten med Mbt i gang, der vi parkerer de gamle røde søppelbilene og går over til fem grønne og nye renovasjonsbiler. Vi er opptatt av å sikre god service og med mer pålitelige nye biler er det også mindre sjanse for å bli stående , sier daglig leder ved Maren AS, Hans Christian Hillesund.

Kontrakten med Mbt er i størrelsesorden 70–80 millioner. Firmaet vant anbudskonkurransen, og daglig leder ved Maren synes det er hyggelig at et lokalt firma vant fram.

– Mbt har kontrakt for å kjøre for oss i åtte år. Det er bra for oss og bra for abonnentene. Vi ønsker å vise at vi er et framtidsrettet selskap, og vi har flere prosjekter på gang. Maren har nå også fått ny logo og en ny profilering med en mer moderne profil, sier Hillesund.

Investering til 11 millioner

Nyinvesteringen med søppelbilene har en prislapp på godt og vel 11 millioner.

– Dette betyr en del for oss. Vi overtok jobben da RenoNorden gikk konkurs, og går over på ordinær kontrakt 2. mai. Det har vært en merbelastning på arbeid, også med den ville vinteren vi har hatt. Og vi må takke alle abonnenter for tålmodigheten i vinter, sier daglig leder Olga Vigeland Larsen i Mbt Vigeland Transport.

Hun forteller at de har fått sju-åtte nyansatte som har gått over til Mbt fra RenoNorden.

– Nå ser vi alle fram til å ta i bruk nye biler, og det vil medføre en bedre hverdag med kvalitet fra dag en. Den siste bilen kom just, så vi har ikke kjørt dem rundt til abonnentene våre. Men vi har prøvekjørt dem, og de er gjennomgått nøye med leverandører og ansatte i Mbt.

– For oss betyr dette mye, og det skaper arbeidsplasser i Mandal. Vi har i dag 60 ansatte, og vi omsatte for 102 millioner i fjor, sier Larsen.

Søppelbiler til 11 millioner: Nyinvesteringen med søppelbilene har en prislapp på godt og vel 11 millioner. Foto: Mbt

Betjener 10.500 husholdninger

Renovasjonsselskapet for Mandalsregionen (Maren) betjener 10.500 husholdninger og 3400 hytter i Mandal, Lindesnes, Marnardal og Audnedal. Etter kommunesammenslåingen i 2020 er det usikkert om Audnedal skal fortsette å være med i samarbeidet.

– Flere av de ansatte fra konkursfirmaet ble med over til Mbt, noe som har sikret kontinuitet. Dette har vært en sømløs overgang, også for abonnentene, sier Hillesund og fortsetter:

– Det har også hjulpet godt at Maren og Mbt nå har en felles digital plattform for håndtering av avvik og endringer slik at når abonneneter melder fra om de trenger flere avfallsposer og lignende, så kan vi raskere, og med mindre administrasjon rette opp i feil og mangler. Vi har det samme systemet i de nye bilene. Vi har også i denne perioden hatt fokus på å oppgradere avfallsdunkene hos de abonnentene der det har vært nødvendig.