Oktober er godt kjent som den rosa måneden. Rosa sløyfe-aksjonen har blitt holdt i Norge hver oktober siden 1999. I morgen, torsdag 26. okotber, gjør Hegne en innsats for brystkreftrammede kvinner og kvinner generelt.

– Vi vil holde "damenes dag" til torsdag. Der kommer vi til å ha spesielt fokus på brystkreft, men dagen vil være for alle kvinner som ønsker å delta, sier Torhild Naustvik-Jortveit på Hegne på Tangvall.

Liv Hagelund fra Silima vil være tilstede på Hegne fra klokken 11.00 til 19.00. Hun har bred kompetanse innen brystproteser og vil være tilgjengelig for råd og veiledning.

– Liv er en ekspert på brystproteser. Hun kan hjelpe med tilpassing av proteser og finne gode bh-er som gir god nok støtte, sier Naustvik-Jortveit.

Hun forteller at alle brystkreftopererte kvinner har krav på to par brystproteser.

– Mange kan oppleve det som krevende å skulle finne en brystprotese som passer. I morgen vil du kunne få gode råd og hjelp, og du trenger ikke ta med deg noen papirer. Her kan du få umiddelbar hjelp, forteller hun.

I løpet av dagen vil det være gode tilbud på bh-er og badetøy for kvinner. Det blir enkel servering med kaffe.

– Vi vil ikke ha noen timebestilling i morgen, så alle som ønsker kan komme å få den hjelpen de trenger. Om det er å finne en god og behagelig bh eller snakke og prøve brystproteser. Alle er veldig velkommen innom i løpet av dagen, sier Naustvik-Jortveit.

Torsdag er en av mange temadager Hegne arrangerer på Tangvall. Om fjorten dager, torsdag 9. november, er det klart for en dag med fokus på føtter. Da kommer den tidligere alpinisten og OL-vinneren Hans Petter Buraas til butikken for å fortelle om helseskoene MBT (Masai Barefoot Technology).