Temaet for den første delen av Juleskrinet er «rundtur i kommunen».

Den første bokstaven i hvert ord danner løsningsordet.

Hint: Kristiansand

Seks oppgaver

1. Vi skal aller først til en lokal fjord med et lite fiskeforbud. Den ligger like ved stedet som gir folk en unik kulinarisk opplevelse. Her serveres alt fra tang og skjell til kreps og fenalår. Mens stjernematen inntas, kan både torsk og makrell dukke opp på svært nært hold.

2. En god biltur nordøstover ligger elva som gikk langt over sine bredder i 2015 og i 2017. Elva byr til vanlig på varierte fiskemuligheter, og det blir årlig fisket mellom 2 og 2,5 tonn laks i elva.

3. Rundt fem kilometer nord for Vigeland ligger et tettsted som tidligere var utskipningssted for tønnestaver fra gårder i Audnedalen. Tidligere var det butikker, slakter, bakeri, hermetikkfabrikk og telefonsentral på dette tettstedet.

4. Vi skal et godt stykke østover i kommunen til et sted der en hytteeier er kjent for å irritere andre ved å lage egne veier og kjøre bil på gangstier.

5. Etter en lang tur er det mange som trenger en matbit. Vi skal til stedet som selger flest milkshake i Mandal, men som i mars kan miste mange av kundene sine når et lignende og konkurrerende konsept åpner oppe ved Mandalskrysset.

6. Vi skal til en gate i Mandal sentrum der du kan sjekke inn for en natt. Mens det på 1800-tallet sjekket inn folk som ble boende gratis i rommene i lange tider, betaler folk nå stort sett bare for én natt her. Natten blir likevel et annerledes minne for mange.

Slik deltar du

Hver lørdag i fire uker skal vi fram til et løsningsord. Hver uke trekkes én vinner som får tre Flaxlodd.

Etter fire uker trekkes en hovedvinner.

Løsningen må være levert i postkassen som henger på gamle Lindesnes-bygget eller til redaksjon@l-a.no innen onsdag. Konvolutt og e-post merkes med «Juleskrinet». Skriv navn og adresse i konvolutten eller e-posten som leveres.