DSC_1380b.jpg Foto: Fridtjof Nygaard
rs3.jpg Foto: Fridtjof Nygaard
rsv.jpg Foto: Fridtjof Nygaard
141214nb62.jpg
Skadestedet: Rottesteinen er beliggende rett nord for Hille på fastlandssiden mellom Tofte og Sjøbodvik. Illustrasjon: Mapcarta.com

MANDAL: Politiet melder at det er RS Bill av Mandal som har gått på grunn ved Rottesteinen vest for Mandal.

— Ingen alvorlig personskade. Ambulanse er sendt til Sjøbodvik, melder operasjonsleder Magne Storaker.

LES MER: Travel sommer for RS Bill

Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola opplyser til Lindesnes at de fikk melding om hendelsen klokken 19.40. — Jeg kan bekrefte at en båt har kjørt på land. Det var to personer om bord. En person har pådradd seg lettere skader, sier redningsleder Asbjørn Viste ved HRS.

Viste forteller at Redningsskøyta Ægir er på vei til hendelsesstedet.

LES OGSÅ: Høytidelig dåp av RS Bill

Alf Erik Andersen bekrefter overfor Lindesnes at han ikke var om bord på RS Bill da grunnstøtingen skjedde. Han sier til Lindesnes at han er om bord på fartøyet etter hendelsen for å bistå. Ut over det kan han ikke kommentere situasjonen, og viser til beredskapsvakten hos Redningsselskapet.

Kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pedersen, opplyser til Fædrelandsvennenat en av mannskapene pådro seg skrubbsår, mens den andre slo skulderen. RS Bill var ute på testtur etter en reparasjon. RS Bill tok inn vann etter grønnstøtingen, men det skal aldri ha vært fare for mannskap eller fartøy, har Pedersen opplyst til regionsavisen.

LES MER: Fakta om RS Bill