– Dette er den tredje CDen i «trilogien om Willy og Gerda», som jeg ofte har kalt den. Jeg har i over 30 år jobbet med disse visene på min Lindesnes-dialekt. Visene har etablert seg som «nye sørlandsviser» og blitt et spennende og kjært tilskudd til den sørlandske visetradisjonen, sier Engervik.

Den første CDen, «Allvårli talt» (1995), var et samarbeid med Nrk P2 og plateselskapet MTG. Den andre, «Jammen alligevel», kom i 2000. «Nå alt kåmme te alt» blir som tittelen antyder, og Engerviks alder tilsier, kanskje den siste utgivelsen i denne kategorien dialektviser.

– Det er fint å oppleve bekreftelse på det som alltid har vært min klare oppfatning, at bruk, og tro på krafta i min egen dialekt, er det som har det sterkeste uttrykket og gir den beste formidlinga.

– Hausgaards viser har jeg kjent i førti år. Tematikken er allmenn i den forstand at den omhandler oss alminnelige folk og våre holdninger og utfordringer i livet på mange felt. Historiene om Willy og Gerda jog de andre har en ironisk og humoristisk form, men er også til ettertanke, sier Engervik og legger til at Nrk ga produksjonen ni av ti oppnåelige poeng i sin anmeldelse av platen.