– Utstillingen burde hete "eksplosjon". Den gjør ikke det altså, men jeg hadde 17 skulpturer som eksploderte da jeg var litt overivrig og ikke lot dem stå og tørke lenge nok, forteller kunstner Reidunn Haavik Tønnessen.

Tønnessen er bosatt i Høllen og har et langt liv som kunstner bak seg. Helt siden barndommen har hun vært glad i å uttrykke seg med pensel og maling, men det var ikke før i voksen alder at hun tok form og farge ved lærerhøgskolen.

Dermed slo kunstkarrieren fart. Siden den gang har hun blant annet studert skulptur og biledforming ved Kunsthøgskolen i Holbek, billedvev ved Eli Nordbø og grafikk på Myren Gård i Kristiansand. Hun har deltatt i en rekke gjesteutstillinger, samt hatt separatutstillinger i Norge, Danmark og Slovakia.

Og fra helgen av blir altså kunsten hennes å se i Fjøset på Søgne gamle prestegård.

Variert

Det var i vår at Tønnessen endelig takket ja til å stille ut kunsten hennes i Fjøset. Hun var blitt tilbudt muligheten flere ganger, men hadde takket nei hver gang. Da hun fikk den siste henvendelsen spurte hun først om hun fikk ha med seg noen gjestekunstnere. Det mente derimot kunstlaget og kulturenheten i kommunen at Tønnessen ikke trengte.

– De sa at de synes jeg burde ha en ordentlig utstilling alene. Da ble det til at jeg sa ja. Jeg hadde huset fullt av stort og smått, forteller Tønnessen.

Nå har Tønnessen fått hjelp av sønnen hennes til å flytte mye av kunsten til galleriet på prestegården. Mye vil være til salgs, men noe har hun lånt tilbake av familien. Utstillingen vil inneholde både skulpturer, malerier og billedvev.

Hoder og damer

Tønnessen ser nå frem til åpningen av utstillingen i Fjøset.

– Jeg har hørt at det er mange som blir glad i kunsten min. Mange som får en ting vil gjerne ha både to og tre, forteller Tønnessen. – Jeg er nok mest kjent for de lange damene og hodene, avslutter hun.

Både damene og hodene og mange andre kunstverk vil være å finne i galleriet fra 15. oktober til 19. november. Søndag 15. oktober klokken 14.00 åpnes utstillingen.