– Hva fikk deg til å melde deg på Miss Norway-konkurransen igjen?

– Jeg lå først på syvende og plutselig helt opp til tredjeplass. Det har motivert meg til at jeg fortsatt har trua på å bli Miss Norway, noe som har vært min store drøm og det er nå jeg har muligheten. Da kjører jeg bare på og gjør alt jeg kan for å komme på førsteplass. Det er en tøff konkurranse og det er mye arbeid i det, men det er veldig gøy å jobbe med det, sier Abildsnes til Søgne og Songdalen Budstikke.

– Hvor mange var det som søkte?

– I år var det hele 180 som søkte.

– Hva betyr egentlig semifinale - hvor mange er i semifinale?

– Deltakerne som har fulgt beskjeder, levert innsendningsbilder til tider og dem som viser engasjement i konkurransen tatt med i Semifinalen. Vi er nå 12 Semifinalister som kjemper for å komme videre til finalen og derretter Miss Norway og Miss World Norway tittelen.

– I 2018 hadde du som finalist tekstilarbeidernes rettigheter som hjertesak. Har du noen ny i år?

– I tillegg til å fokusere på tekstilarbeidernes rettigheter ønsker jeg også og fokusere på psykisk helse. Psykisk helse er et utrolig bredt tema, som jeg tror blir spennende å grave dypere i og få fram noen elementer som jeg syns er viktig å legge vekt på. Det å ha forståelse for mennesker som sliter, og snakke åpent om ting som kanskje er sårt, kan skape et tryggere samhold mellom oss mennesker. Det er ingen som har et perfekt liv. Dagens generasjon har åpenbart et større presentasjons behov, noe som både kan være positivt og negativt. En sterk trang til å presse seg i en retning for å tilfredstille alle andre bortsett fra deg som person gir negativ innvirkning på både kropp og helse.

– Hva har skjedd siden du var finalist i 2018 og fram til nå? Har du hatt oppdrag i forbindelse med at du var finalist?

– Siden jeg var finalist har jeg holdt på med sponsor arbeid, laget reklamefilm, prøvd og samle inn poeng i konkurransen og gått catwalk for min flinke kjoledesigner Judy Hansen, som sydde kjole til meg i årets sesong og skal lage kjole til meg i år også.

– Er det som i fjor at det er åtte finalistene og tre vinnere, enten som Miss Universe, Miss World eller Miss International?

– Alle som er semifinalister kan gå videre til finalen, det er ikke noe konkret svar i hvor mange finalister vi blir. Jeg tror titlene i år blir Miss Norway og Miss World Norway, så to vinnere. Jeg satser fremdeles på Miss Norway tittelen.

– Tar det mye tid å hevde seg i konkurransen?

– Det krever mye mer enn det man kanskje skulle sett for seg. Bak et hvert resultat ligger det timevis med arbeid, som sponsorarbeid, før finalen er det månedsvis med øving både hjemme og med coatcher, skrive blogginnlegg, finne fotografer og dette gjør vi deltakere selvstendig i konkurransen. På samme måte som alle andre som åpner en egen bedrift, holder på med skole, så ser andre kanskje ikke hvor mye arbeid man faktisk legger i det hele, avslutter søgnejenta.