Elevene fra arbeidsliv- og reiselivfagene på Tangvall Skole stod for julestemningen tirsdag kveld, da de disket opp med kaker, julepynt og andre godsaker – alt helt egenprodusert.

Gymsalen var pyntet til jul, og de som tok turen kunne sette seg ned med julekaker og høre på julemusikk fremført av elevene selv.

Lærer Lena Cederberg forteller at hun er stolt over elevene sine, som har organisert og laget alt selv.- De har jobbet hardt for å bli ferdig, og det måtte et par dugnader til på slutten for å komme i mål, sier hun.

- Vi har forberedt oss helt siden oktober, forteller Mathias Stensgård fra 8. trinn, som har jobbet med å lage lyslykter og juletrepynt.

Sammen har elevene fra 8. og 9.trinn bestemt at inntektene fra markedet skal gå til Frelsesarmeens julegryte. 10. trinn har valgt å gi det meste av pengene til Kreftforeningen, og beholde en liten andel til en sosial avslutning før jul.

- Det føles bra å kunne gi til noen som trenger det, sier Benjamin Nilsen Pedersen fra 8. trinn, som sammen med klassekameratene sine solgte julekaker. Karl Philip Kjær er enig.- Vi får allerede så mye i jula.

Det er første gang skolen arrangerer et slikt marked, og Cederberg håper det kan bli en ny, fast tradisjon.

- De er jo så flinke, og de fortjener å kunne vise frem det de har jobbet med i løpet av halvåret.