Søgne barne- og ungdomsteater teller nå 34 små og unge skuespillere. Søndag var det en skikkelig øvingsøkt som varte i flere timer, med dertil innlagte pauser.

Benjamin Åteigen, engasjert som instruktør under Lizzie Mikkelsens fravær, er imponert over teatermedlemmene.

– De er en kjempefin og energisk gjeng. Jobber og har tydelig potensial. Det har vært en utfordring for dem at jeg kom inn som instruktør for Lizzie, men de står på, sier Åteigen som beskriver juleforestillingen som en forestilling hvor det minnes om å finne glede i julen.

– Den handler mye om å finne glede i seg selv og i andre, sier Åteigen.

Søgne barne og ungdomsteater har vært drevet frivillig i ni år. Den største ildsjelen er Lizzie Mikkelsen som har vært instruktør i alle disse årene. Nå kan hun ikke delta på grunn av sykdom.

– Jeg har nylig fått en kreftdiagnose, alt er nokså uvisst akkurat nå. Men jeg er i gode hender på Kreftsenteret i Kristiansand, sier Lizzie på telefon til Budstikka.

Hun er utrolig takknemlig for at foreldre, teaterets styre og kulturskolen støtter opp og tar grep.

– Det aller viktigste for meg er at forestillingen blir gjennomført for medlemmenes skyld. De har øvd og stått på. Utrolig godt å se den velviljen både hos foreldre og Søgne kulturskole, sier hun.

Forestillingen spilles på Søgne Gamle Prestegård i Kultursalen 10. og 11. desember. Det er to forestillinger begge dager.