– Dette betyr ikke noe for driften av butikken min. Jeg kommer til å fortsette med samme priser og samme varer. Nytt navn på butikken er foreløpig heller ikke aktuelt, sier butikksjef Bjørn Vegge ved MX Sport Lyngdal.

Vegge har vært i MX Sport-kjeden i rundt 25 år, og har drevet butikk både i Alleen og Handelsparken.

– Det er en beintøff bransje; en kamp for tilværelsen. Men det ser noenlunde bra ut. Det blir blå tall i år også, sier Bjørn Vegge.

Kollega Jan Ivar Risnes ved MX Sport Kvinesdal eier butikken sin, og ser ikke for seg at kjedenedleggelsen vil betyr veldig mye.

– Dette er nokså nytt og jeg har ikke tatt stilling til om jeg skal beholde navnet eller bytte til noe nytt. Det er en mulighet å finne en ny kjede, men sannsynligvis kommer jeg til å fortsette driften uten kjede, sier Risnes.

Som Bjørn Vegge legger han ikke skjul på at det er tøff bransje å drive i.

– Det går greit, men det er kamp om kundene. Heldigvis har jeg «hodet over vannet» og leverer blå tall, sier Jan Ivar Risnes.

Til Dagens Næringsliv sier toppsjef Petter Bjørheim at sportskjeden med 70–75 butikker i flere år har jaktet på løsninger.

– Underveis har vi vurdert det meste. Til slutt ender det med at vi må gjøre dette. Det er ikke vilje fra eier til ytterligere subsidiering eller investeringer i sportssegmentet. Vi avslutter mens leken er god før vi etterlater oss noe utestående. Det er viktig å avslutte med stil, sier han.