Kommunestyret i Søgne vedtok forrige uke at en million skal øremerkes til ny buss prioritert til bruk av Søgne Seniorsenter og Søgne Frivilligsentral.

– Dette er en gladsak for både oss og Søgne generelt. Alle brikker kom på plass utrolig fort, og vi er veldig fornøyde med at den skal stå i Søgne etter kommunesammenslåingen, sier Heidi Johansen, daglig leder for Søgne Frivilligsentral.

Søgne seniorsenter vil stå som eier av bussen, og skal sammen med frivillighetssentralen samarbeide om hvordan bussen skal tas i bruk.

Unngår diskriminering

– Det er jo alt en buss i Søgne, som også kommer under den nye avtalen. Men den store forskjellen er at denne er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er jo klart at en slik buss i kommunen vil hindre diskriminering av brukere, forteller Johansen.

Den tidligere bussen har gjort at flere personer ved frivilligsentralen og seniorsenteret ikke har fått muligheten til å være med på ulike dagsaktiviteter.

Bussen er alt bestilt, og er regnet med å være klar for bruk tidlig i desember.

– Dette betyr veldig mye for veldig mange, understreker Johansen.

Wenche Solås, tilkallingsvikar ved Lunde bo- og aktivitetssenter, tror dette vil vedtaket vil kunne fremme nye impulser og de gode samtaleemnene. Foto: Sebastian Faugstad

Gamle minner og nye impulser

Wenche Solås er tilkallingvikar ved Lunde bo- og aktivitetssenter, og har ved flere anledninger vært med på turer i den gamle seniorbussen. Fra erfaringen mener hun at tilbudet om dagsturer er et flott tiltak for beboerne.

– Jeg mener at dette er helt supert at vi får på plass denne bussen. Det å kunne ta de dagsturene, å gi dem den variasjonen i hverdagen er undervurdert. Det vekker ikke bare gamle minner, men det gir dem også nye impulser til å få på plass den gode samtalen, påpeker Solås.

Bryter en kjedelig hverdag

– Vi håper nå å kunne utvide de gruppene som vi har i dag. Flere eldre og uføre skal kunne få være med på dagstilbud, og vi får brutt deres ellers kjedelige hverdag, forteller Finn Georg Birkeland, styreleder ved Søgne Seniorsenter.

Både seniorsenteret og frivilligsentralen mener at dette tiltaket vil være positivt for hele Søgne.

– Dette er et stort pluss som vi håper mange får nytte av. Vi håper at den kommer i bruk mye fremover. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med vedtaket, avslutter Birkeland.