– Han har et talent, det er det ingen tvil om. Under sitt aller første løp tok han banerekord. Det er helt unikt, han begynte jo bare i fjor, kommenterer Kjetil Dale, som er både onkel og en del av crewet til unggutten.

Emil Djupesland sitter nå med et ukjent antall trofeer allerede etter sitt første år i motorsporten. Verken han eller onkelen har lenger oversikten over alle race ungtalentet har dratt seirende hjem fra.

Familien til Djupesland dyrker nå talentet hans, og både onkel og far er blitt en del av pitcrewet.

– Vi drar rundt med han på alle konkurranser og det tar jo litt tid. Men foreløpig er det bare en barneidrett. Det skal være gøy og vi skal ikke legge noe press på han. Men det er det som er så positivt med dette motorsportmiljøet. Det er bare flotte mennesker og god stemning, forklarer Dale.

Under sitt aller første løp tok Emil Djupesland (9) banerekord. Foto: Sebastian Faugstad

Under sommerens vestlandsmesterskap ble det en klart sammenlagt seier for Djupesland. Allerede før siste løp hadde han et utgangspunkt for førsteplass. Da han i tillegg vant siste løp i Haugesund på lørdag ble han vestlandsmester i klassen Cadetti, med god margin.

Det var vått på banen da Frida Heia Granum (11) fra venstre, Emil Djupesland (9), Jonathan Homme (11), Isak Dahle (9) og Kristian Lauvsland (9) var tilstede under onsdagens treningsøkt. Foto: Sebastian Faugstad

Drømmer om en karriere i Formel 1

Foreløpig konkurrerer Djupesland i klassen Cadetti. Dette begrenser han derfor til fem hestekrefter. Men fra og med neste år går han over i klassen mini, og får derfor fem nye hestekrefter til tiårsdagen.

– Det gleder jeg meg veldig til, sier Djupesland.

Han ønsker ikke å kommentere så mye om sine egne talenter, men føler selv at han gjør det helt greit.

– Målet mitt er jo å gjøre det best mulig. Så ser jeg frem mot en dag å kunne bli Formel 1 sjåfør, smiler ungtalentet.

Med far og onkel på sidelinjen ser Emil Djupesland (9) frem mot de kommende konkurransene. Foto: Sebastian Faugstad