Nå kan du melde deg på sjekteracet 2015, som blir arrangert lørdag 18. juli. Ordfører Åse Røsstad Severinsen skal være årets juryformann.

– Det er klart jeg ønsker å være juryformann i denne viktige begivenheten. Det skal bli en sann fornøyelse å få lov til å være delaktig i juryarbeidet som jeg har forstått er en krevende og viktig posisjon i arrangementet, sier den avtroppende ordføreren.

Budstikka forstår det som at all politikk i sommer legges bort og nå er det et intensivkurs i båt og sjømannskap som skal ta det meste av tiden for ordføreren.

All planlegging med årets arrangement er ikke ferdig ennå. Det viskes i krokene at det skal komme et ekstra minirace som skal skje etter at hovedracet er ferdig. Her er det bare å stålsette seg. Ryktene sier at det er Pål Try som skal finne løypa og lage reglene for dette racet.

– Dersom vi får det til så blir det et race for de aller tøffeste og det blir en bevågenhet som jeg tror blir skikkelig severdig, sier Pål Try til Budstikka.

Arrangørene sier også at det blir et arrangement som skal legge opp til at det kan være en fordel å ha med seg klær så du kan holde ut mange timer i Ny-Hellesund. Muligens dansesko også burde ligge klar i båten.

Det blir i alle fall kjent og kjær musikk fra brygga utover ettermiddagen og kvelden.Det skal også bli forsøkt lagt til rette for at det kan bli plass til flere båter på bryggeanlegget.Det blir selvsagt gratis grillmat og brus til barna.

Premier skal det deles ut i forskjellige kategorier.Bilde av Per Fronth, overnatting for seks personer i en verftsleilighet, middag for seks personer fra Bølgen og Moi er noe av det som skal deles ut.Det skal også deles ut gavekort, håndklær til mange av dem som er blitt våte denne dagen og andre overraskelser.

Jo fortere komiteen for sjekteracet får påmeldingene, jo mer moro kan de finne på på selve dagen.Det har aldri vært dårlig vær når sjektene inntar Ny-Hellesund, og det blir det selvsagt ikke i år heller.

Når du melder deg på så er det flott dersom du skriver sjektetype, antall sylindere og selvsagt navn og gjerne telefonnummer vi kan nå deg på.

Som alle andre år så vil du få ditt startnummer på e-post og det koster ikke noe å melde seg på eller å delta i racet.

Følg med på Budstikka, det kommer stadig flere overraskelser underveis til startkanonen smeller.

Påmelding gjør du på denne

adressen:

verftet@nyhellesund.com