Primus motor og initiativtaker for Haugenparken Otto Eriksen og prosjektleder for parken i Songdalen kommune Anne Brattås Steen ønsker å sette en endelig stopper for hærverket som har skjedd i Haugenparken den siste tiden.

Siste hendelse av vandalisering skjedde søndag da det ene toget i parken ble veltet. De fikk begge vite om dette på Facebook.

– Vi har hatt lite hærverk i parken. Men det har skjedd litt det siste året, og det er surt, sier Eriksen på vegne av Haugenparkens venner.

Han påpeker at toget som ble veltet veier mye.

– Det må ha vært mer enn to gutter som har gjort det. Det kunne fort ha skjedd at et bein kom under, forklarer Eriksen.

Brattås Steen er også bekymret for at noen kunne ha skadet seg. Nå er de engstelige for den verdifulle krukka som står i parken.

– Det hadde vært mest dramatisk om krukken blir ødelagt. Hvis folk kaster stein eller isblokker på den. Den har høy verdi. Man får ikke tak i ny. Nupen er død, sier Eriksen og tilføyer at en tilsvarende krukke ville kostet over en halv million kroner.

Politianmelder

– Finner vi folk, så blir alt politianmeldt, påpeker Eriksen. Han sier videre at dette vil på sikt ha store konsekvenser for den det gjelder.

Lensmann Terje Pedersen sier at blir noen tatt i hærverk avhenger straffen av flere forhold.

– Det avhenger av om man har vært borti politiet før, da blir dommen slått sammen med andre saker og det blir strengere straff. Er det bare snakk om en skadeverksak er det avhengig av grovheten. Straffen kan være fra å betale en bot, til betinget fengsel, til ubetinget fengsel om det er snakk om store verdier, opplyser Pedersen.

– Folk som bor rundt følger med. De føler et vist eierskap til parken. De ser ut av vinduene. Det setter vi pris på, sier Brattås Steen. Hun sier også at noen naboer observerte fire ungdommer ved toget.

Begge oppfordrer folk til å si ifra om de ser noe som kan ligne på hærverk i den folkekjære parken. Også biler som kjører forbi ber de holde et ekstra øye. De håper videre at foreldre snakker med sine barn angående problemet.