MANDAL : Sparebanken Sør har gitt 75.000 kroner til mannskapet på RS 157 Bill i Mandal. Det vil gjøre kommunikasjonen på båten bedre.

– Vi er drillet på det vi skal gjøre, men med en så stor båt, så er det viktig at mannskapet kan kommunisere effektivt. Vi kan ikke så enkelt stikke hodet ut av båten og gi hverandre beskjeder. Det er mye støy fra vær og vind på båten, og nå trenger vi verken skrike eller åpne dører for å høre hverandre, sier Lars Fjellgård, operativ leder for sjøredningskorpset i Mandal.

Skøyta til 11 millioner kroner opererer i Mandalsområdet, og var en av Redningsselskapets to nye båter i desember 2014. ## Viktig for Mandal

Gaven kommer fra gavefondet til Sparebanken Sør, og dekker utgiftene til fire nye headset, og som del av utstyrspakka får mannskapet også med seg en Go-Pro kamera for å dokumentere aktivitet og oppdrag på skøyta.

– Dette er folk som jobber frivillig for å få dette til, og da trenger de det beste utstyret. Redningsskøyta er viktig i Mandal, og det er flott å kunne være med å bidra til at de får enda bedre kommunikasjon på skøyta, sier banksjef i Sparebanken Sør i Mandal, Roy Møll.

Avhengig av donasjoner

Halvor Rismyhr, daglig leder for Redningsselskapet Agder, sier at de er sterkt avhengige av private donasjoner, for å overleve.

– En tredjedel av vårt budsjett kommer fra statlige tilskudd, mens resten er fra donasjoner og medlemskap, sier han til Lindesnes.