LINDESNES:

Rolf Steinar Bergli på mottok kulturpris for sin innsats med kultur i Lindesnes. Ikke minst ble hans arbeid i historielaget fremhevet og han ble av flere omtalt som dyktig til å få ting i gang og som særdeles hjelpsom overfor publikum. Bergli er dyktig med moderne teknologi, har stor interesse for historie og er høyt og lavt i kommunen; på gamle gårdsbruk, under kirkegulv på jakt etter historien til Lindesnes. Og flere ganger har det skjedd at fylkeskonservatoren og hans folk må til Lindesnes for å se på hva Bergli nå har oppdaget. Kulturprisen Rolf Steinar fikk er diplom, blomster og en sjekk på var på 10.000 kroner.

Bergli viste også en interessant lysbildeserie med kommentarer. En interessant gjennomgang av hans virke i kommunen og historielaget og hvordan hans som Snertingdøl havnet i Lindesnes kommune. På festen ble det også servert smørbrød og kake.

Ungdommens kulturpris

Catrine tilegner seg stadig nye melodier og tekster og tar publikummet med storm med historier og morsomme kommentarer. Leder av oppvekst-og kulturstyret Kjell Olsen kvittert for sangen og underholdningen med Ungdommens kulturpris til Catrine, blomster, diplom og sjekk på 7500 kroner.

Idrettsstipend

Videre vanket det idrettsstipend 5000 kroner til Norges femte beste sprintjente i sin klasse Malin Mønsås fra Vigeland. Det er imponerende at Malin tross sin sin unge alder i 2014 var kvalifisert for deltakelse både i junior NM og senior NM. Hun er treningsvillig og målbevisst og en god representant for ungdommen i Lindesnes, fremhevet ordfører Janne Fardal, som stod for utdelingen av idrettsstipend og kulturstipend.

Kulturstipend

Hans Christian Ødegaard hadde mottatt kulturstipend på kr 5000 kroner for arkeologisk virksomhet slo han like godt til med eget historisk foredrag basert på funn han har gjort rundt forskjellige steder i Norge og Danmark. De fremmøtte lyttet interessert til historiene og han fikk spesiell applaus for den gullbelagte ringen fra 1400 tallet, som han hadde funnet og som nå var tillagt historisk museum samlinger.

Samtlige prisvinnere og stipendvinnere fikk også tildelt et kulturprodukt fra Lindesnes. Og det var CD-platen "Wendel Adkins – My Lindesnes Norway album". Kjell Olsen var programleder og loset forsamlingen gjennom en hyggelig kveld på en sikker og rutinert måte.