– Vi er helt overbeviste, sier Müller til avisen Lister , som skrev om den oppsiktsvekkende observasjonen onsdag.

Sammen med datteren og hennes kjæreste kom han kjørende langs E39 i retning Vigeland tidligere i november. Da de passserte Lenefjorden, som ligger på kommunegrensa mellom Lyngdal og Lindesnes, ble dyret observert.

– Vi la merke til at dyret var svart på oversiden og grå under. Jeg tipper dyret var 12 meter langt. Vi så det alle tre, sier Müllertil Lister.

– Så tjukk som en tømmerstokk

I fjorden, 80-90 meter fra land, skal de ha sett pukler som stakk opp mot 30 centimeter over vann.

Dyret skal ifølge Müller ha svømt i stor hastighet utover mot en odde.

– Det var ingen tvil om at dette var et stort dyr, for den laget store bølger. Den var så tjukk som en tømmerstokk, det vil si en 30-40 centimeter i diameter. Vi så ikke halen eller hodet, men den var rundt 12 meter, sier han til avisen, og legger til at været var godt og sikten med det god dagen observasjonen skjedde.

Ulike reaksjoner

Når Müller har fortalt bekjente om observasjonen har det kommet ulike reaksjoner. Men de tre er helt overbevist om at noe stort nå svømmer rundt i fjorden.

– Noen tror det, mens andre tror det ikke. Folk må tro det de vil, men jeg og de to andre som var i bilen har sett det vi har sett. Vi er overbeviste om at det var en sjøorm, og at det er noe i det vannet her. Det er helt sikkert, sier han.

Nå håper han noen andre har sett noe av det samme, og at de tar kontakt.

– Jeg tviler på at jeg får oppleve noe slikt igjen. Det er sannsynligvis bare en gang i livet en får sett noe slikt, sier Müller til Lister.