Allerede om to-tre måneder kan de norske skolene være mobilfrie, opplyser kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) til NRK.

Fredag skrev Dagbladet at Nordtun har gitt Utdanningsdirektoratet i oppdrag å utvikle en tydelig anbefaling til norske skoler for å unngå mobilbruk.

I første omgang er det ikke snakk om et forbud.

– Det vil ta for lang tid å få på plass et forbud. Å gi en tydelig anbefaling kan gjøres langt raskere. Inntil to-tre måneder er målet, sier hun til NRK.

Den ferske kunnskapsministeren peker på at mobilen påvirker de faglige resultatene negativt og fører til utenforskap og mobbing.

– Målet er at vi får bukt med dette og ser på restriksjoner knyttet til mobilbruken i skolehverdagen, sier hun.

Det er i dag opp til den enkelte kommune og skole å avgjøre om de ønsker å regulere mobilbruken for sine elever og hvordan det i praksis skal gjennomføres. Mange kommuner har allerede en form for regulering, men det er stor variasjon i hvordan dette gjøres.

(NTB)

Kari Nessa Nordtun peker på at mobilen påvirker de faglige resultatene negativt og fører til utenforskap og mobbing. Her er hun fotografert på Slottsplassen etter at hun ble utnevnt til ny kunnskapsminister etter Tonje Brenna 16. oktober. Foto: Emilie Holtet / NTB