Lørdag ettermiddag møtte Budstikka tre veldig fornøyde kursdeltakere på Songdalen bibliotek. De var kommet fra Finsland og Greipstad for å delta på workshopen om Digitale fortellinger.

Marthe Træland, Em Schuff og Samira Denz skal i løpet av helgen lage en selvbiografisk minifilm hvor de skal filme, ta bilder og spille inn voiceover for så å redigere alt sammen til en film.

– Til nå har vi hatt skriveøvelser hvor vi øver oss på å få opp materiale til de digitale fortellingene. Alle tre fikk i oppgave å ta med seg en ting som betyr mye for dem, og ut ifra den tingen blir fortellingen skapt, forklarer Trond Arntzen. Han er foredragsholder for kurset i digitale fortellinger.

– Vi møttes i går, men allerede nå deler vi ting med hverandre vi normalt kanskje ikke ville delt. Vi har vel funnet ut at vi er ganske like og det er fint å møte folk med samme hobby, sier Samira.

– Det finnes mange tilbud for ungdom som er glad i idrett eller deltar i kulturskolen. Det er derimot ikke like mange tilbud for ungdom med introverte interesser som skriving. Det er helt fantastisk at biblioteket og kommunen har satset på disse workshopene. Det er mange ungdom som liker å skrive, og de har godt av å møte hverandre, forteller Arntzen.

Helgens workshop er den første av seks som skal arrangeres i høst på biblioteket. Alle ungdommer over 13 år kan melde seg på og det er helt gratis å delta. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder, men bibliotekar Ingunn Greibesland forteller at det fremdeles er ledige plasser på de andre kursene.

– Vi har fokusert på kvalitet og det å ha gode, lokale foredragsholdere, avslutter hun.

De neste kursene holdes:

Låtskriver – 24.09

Revytekst – 22.10

Skrivekurs – 29.10

Blogg – 12.11

Tegneserie – 19.11