En drøy time før starten på Porsmyrdagen 2018 kom de første regndråpene. Heldigvis så ikke det ut til å skremme besøkende fra å komme til Porsmyr.

Blant de som hadde tatt turen traff vi Tordis Olsen, som sammen med Sigrun og Robert Andersen hadde tatt turen fra Vågsbygd. Selv om de har sine aner i Songdalen, hadde de aldri vært på Porsmyr tidligere, og satte derfor stor pris på omvisningen de fikk av Oddbjørn Follerås.

Inne i gjødselkjelleren var det som vanlig kinning av smør og mulighet til å smake fersk bakst av både lefser og flatbrød.

- I dag er vi tre generasjoner her, forteller Astrid Gedde Myrre. Hun hadde med seg barnebarnet Tone Astrid Håtveit, som lærte kunsten å kinne smør. Datter Anne Mette Håtveit sto for flatbrødbaksten.

For Linnea Smedegård Eriksen (10), Tobias Smedegård Eriksen (12) og Einar Eriksen (8) var det full fart i bakken der Olabil-løpet pågikk. Dialekten røper at de kommer fra en litt annen kant av landet enn Greipstad.

- Vi bor ti minutter fra Bryne, på Kverneland, forteller Linnea. De er på Sørlandsbesøk hos besteforeldre på Stokkeland, som valgte å la dem oppleve Porsmyrdagen lørdag.

Karine Zahl Hovda (4 1/2) snekret fuglekasse som hun fikk med seg hjem. Heldige lotterivinnere kunne ta med seg kransekake, blomsterampler og mye annet fint. Og som alltid var det rikelig tid til en prat med kjente og kjære over en kopp kaffe og litt mat fra salgsbodene på tunet. Gikk du glipp av årets Porsmyrdag? Fortvil ikke, den kan du mest sannsynlig bli med på første lørdag i juni 2019. Husk bare å merke av i kalenderen.