– Planen vår er å starte opp bakeri, konditori og kafe i Lyngdal sentrum like etter påske. Vi har lenge sett på muligheten for å utvide virksomheten vår også til å gjelde Lyngdal, og vi gleder oss til å komme i gang, sier daglig leder Rune Halvor Vindsetmo.

Åtte utsalg

Dermed utvider det Mandalsbaserte bakeriet om kort tid sitt rike fra seks utsalg til åtte. Tidligere i vinter ble det kjent at de skal starte virksomhet på Amfi i Farsund. I tillegg til Lyngdal og Farsund, har virksomheten fire utsalg i Mandal, et på Vigeland i Lindesnes og et i Markens i Kristiansand.

Edgars bakeri har sin bakgrunn fra håndverksbakeriet Lalands bakeri som ble stiftet i 1906.

I 1997 skiftet bakeriet navn til Edgars Bakeri, og kort tid senere overtok bakeri og konditormester Vindsetmo-bakeriet. Han har senere fått med Kjell Rune Valand og Hans Inge Justnes med i driften.

Planen for virksomheten i Lyngdal er at det skal være utsalg av bakervarer, kaker og kafé. Virksomheten vil sysselsette fem-seks personer, inkludert en avdelingsleder.

– Vi ble kontaktet for tre år siden om vi ville starte opp i de samme lokalene, men da hadde vi ikke anledningen til dette. Nå som lokalene var ledige, synes vi det var utrolig spennende å kunne etablere oss der, sier Vindsetmo.

Moder Katia flytter ut

Katia van Beclen har drevet i de samme lokalene som Edgars bakeri skal inn i etter påske. Hun beklager at kafeen Moder Katia vil stenge dørene i slutten av februar i år.

Det siste halvannet året har kafeen Moder Katia holdt til i lokalene like ved Paviljongen i Lyngdal sentrum. I november i fjor ble selskapet slått konkurs, men ble kort tid senere startet opp igjen da huseier Rune Torsøe gikk inn og bidro til driften.

Nå vil daglig leder Katia van Beclen lete etter et nytt lokale hvor hun kan produsere og levere suppene sine fra.

– Vi skal drive her i disse lokalene frem til slutten av februar. Huseier har inngått kontrakt med Edgars som skal overta 1. mars. Det er en kjempegod beliggenhet, men vi har ikke råd til å fortsette her. Planen vår er at vi skal fortsette med å levere varme supper til kommunen og andre vi har avtale med, og vi ønsker derfor å få leiet oss inn i andre lokaler, sier Katia van Beclen til Lister.