Lørdag var Tangvall fylt av mennesker som kom i anledning Søgnedagene. En av dem er Øyvind Mjøs, som sikret seg flere poser med bokkupp.

– Her er det bøker til både meg og min mor. Kokebøker, krim, ja mange kupp, oppsummerte Øyvind Mjøs (19) i kassa i bokteltet på Tangvall.

Søgne handelsforening arrangerer Søgnedagene sammen med kommunen og Søgne og Greipstad sparebank. Foruten at butikkene gir rabatter, så har det vært aktiviteter fra torsdag til lørdag kveld. På første del av lørdagen var det blant annet bruktmarked i regi av Hjelperen bruktbutikk og gjøglersjow. Lørdagen avsluttes med konsert med Gledeskompaniet og afrikansk mat.

– Torsdagen var veldig bra, noen hadde en doblimg av omsetning og det til tross for at det var handelens dag i byen samme dag. Fredagen ikke noe spesielt før vi har i dag hvor været viser seg fra sitt beste og det er bra med folk. Dette blir bra, sier Ragnar Olsen, leder av Søgne handelsforening.

I bruktteltet møtte vi en fornøyd gjeng fra Hjelperen bruktbutikk.

– Vi har fylt opp teltet med varer, men det merkes ikke i butikken vår, sier Inger Reinertsen, en av 8-10 frivillige i teltet denne lørdagen.

Norgesglass er alltid i skuddet, men en kan ikke si noe bestemt om hva folk vil ha.

– Folk er forskjellige og ser etter forskjellige ting, det er flott sånn, sier Paul Nyblin, en annen frivillig.

– Endel ser etter deler de mangerl til service. Vi hadde ei som manglet en kopp til et service som hadde gått ut av produksjon for lenge siden, det fant hun hos oss, forklarer Anne Marit Øvrebø.

Gjengen er enig om én ting journalisten må skrive: – Vi er utrolig takknemlig for det folk gir oss. Uten det kunne ikke vi ha gitt støtte videre. Alt butikker tjener, går til humanitært arbeid.

Ivrige medhjelpere hos Hjelperen bruktbutikk. Fra venstre Paul Nyblin, Grete Eikeset, Inger Reinertsen og Anne Marit Øvrebø.