Klokken 05.00 gikk brannalarmen for brannvesenet i Finsland natt til fredag 23. mars. 28 minutter senere ankom syv-åtte lokale brannmenn stedet. En garasje sto i full brann i Kilen i Finsland, like ved Joker-butikken. En halvtime senere kom en tankbil fra Kristiansand for å assistere, samt Jarle Danielsen fra KBR Søgne.

John Frigstad, Jahn Steinar Fløystøl, Terje Utsogn og Jahn Ivar Roland var blant brannmennene som ankom stedet først. En stund var det kritisk for bolighuset ved siden av garasjen, da vinden blåste i retning det. Huset var varmt, så brannvesenet begynte slukkingen fra den siden for å unngå spredning til boligen.

– Det er vanskelig å si akkurat når vi fikk kontroll, men klokken 05.30 begynte vi å se at det gikk bra i den forstand en slik brann kan gå bra, sier Terje Utsogn til Bsnett like før klokken 08.30.

– Det er godt at vi har et brannvesen her oppe. En halvtime senere på stedet og brannen kunne ha spredd seg, sier Frigstad.

Det var brødbilen som meldte fra om brannen i morgentimene fredag. Sjåføren skal ha sett røyk fra stedet og varslet alarmsentralen.

– Ja, så det er bra vi har butikk også, sier Utsogn.

Agder politi meldte tidlig at det ikke var noen personskade i brannen. I garasjen som brant ned skal det ha vært en traktor og en bil, som dermed har gått med i brannen. Det er fremdeles for tidlig å si noe om brannårsak.

Brannvesenet i Finsland er lokale helter. Hittil i år har de hatt fem utrykninger. Det utgjør flere i måneden. Utrykningene i år har vært på bilulykke på Rv9, en hjertestans, en pipebrann i Øvrebø og to bygningsbranner, denne i Kilen og en på Brandsvoll.

Først publisert klokken 07.30. Oppdatert 08.44.

Garasjen i Finsland har brent ned til grunnen. Foto: Klara Turid Fidje Frettun

Amanda Møller Didriksen/Klara Turid Fidje Frettun