– Nå har dere mye fint vær i vente, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Eldbjørg Moxnes.

Etter at en aldri så liten høststorm besøkte Sørlandet forrige helg, er det sol og sommer som skal prege denne helga for Søgne og Songdalen.

Torsdagen starter fint med perioder med sol og bris fra vest-nordvest. Det vil bli mer skyer utover dagen, men det blir stort sett oppholdsvær.

– Det samme været er ventet i morgen, fredag, men det kommer til å bli en god del mer sol enn i dag. Det vil blåse nordvest bris, og være lettskyet oppholdsvær.

Torsdag ligger temperaturene på mellom 13 og 15 grader, mens det på fredag blir litt varmere med mellom 14 og 17 grader. Og så kommer det inn enda varmere luft, sier Moxnes.

Lørdag braker det nemlig løs med en sommerdag.

– Et snev av sommer er på vei. Det vil bli sol, rolige vindforhold og kanskje 20 grader. Det blir den fineste dagen denne uka. Søndagen blir også bra, men det blir litt lavere temperaturer og litt mer skyer. Nå gjelder det bare å nyte, for i neste uke ser det våtere ut, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Eldbjørg Moxnes, og legger til at det blir ingen nattefrost de neste dagene.